Apple a prezentat iOS 14 – Cronica de Tehnologie

1. Apple a prezentat iOS 14, care va aduce un număr semnificativ de noutăți, în frunte cu App Library, un ecran în care vor fi organizate automat toate aplicațiile, și widget-uri care pot fi plasate alături de aplicații, pe home screen. iOS 14 va avea un mod picture-in-picture pentru video și va permite alegerea aplicațiilor implicite pentru mail și navigare web. (Profit.ro)

2. Google lucrează la o nouă modalitate de gestionare a memoriei pentru browser-ul Chrome, care ar putea reduce consumul de RAM pe Windows 10 cu aproximativ 27%. Numit “Segment Heap”, noul proces de gestionare a memoriei va fi „împrumutat” de la Edge și este rodul colaborării între cele două companii, aceeași colaborare care a permis Microsoft să folosească motorul Chromium. (Profit.ro)

3. După ce a investit zeci de milioane de dolari pentru atragerea unor streameri de top, Microsoft a decis să închidă serviciul de video streaming pentru jocuri Mixer. Acesta va mai funcționa până pe 22 iulie. Partenerii și streamerii Mixer vor fi mutați pe Facebook Gaming, în urma unul deal prin care Microsoft obține promovarea xCloud în cadrul acestuia – cei care urmăresc stream-uri pe Facebook Gaming vor putea intra de acolo direct pe xCloud să joace jocurile respective. (Profit.ro)

4. Apple confirmă că va folosi procesoare ARM pentru laptopurile și desktopurile sale. Tranziția va dura în jur de doi ani, iar primul produs va fi lansat chiar anul acesta. Dezvoltarea procesoarelor pentru propriile sisteme va permite Apple să optimizeze și mai mult performanța, consumul de energie și autonomia, iar aplicațiile de iOS și iPadOS vor rula nativ și pe macOS. (The Verge)

5. La WWDC 2020, Apple a anunțat o nouă versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri. macOS Big Sur aduce un nou design, cu elemente grafice împrumutate de la iOS și iPadOS, un nou Control Center și un Notification Center redesenat. (VentureBeat)

6. Analistul chinez Ming-Chi Kuo, de la TF Securities, estimează că Apple va lansa AirPods 3 în prima jumătate a anului viitor. Acestea ar urma să aibă o construcție similară modelului AirPods Pro. (9to5mac)

7. Microsoft a început implementarea unor facilități pentru utilizatorii finali în aplicațiile mobile ale serviciului Teams, incluzând comunicare scrisă, video și partajare de documente. Utilizatorii aplicațiilor vor putea schimba între contul personal și cel de serviciu. (ZDNet)

8. Microsoft a confirmat cumpărarea CyberX, un startup Israelian specializat în securizarea rețelelor IoT și a rețelelor industriale, pentru aproximativ $165 milioane. Tehnologia CyberX va fi implementată în sistemele de securitate pentru IoT ale platformei Azure. (TechCrunch)

9. Nintendo ar putea renunța la dezvoltarea jocurilor de smartphone, pentru a se concentra mai mult pe propria platformă. Compania japoneză nu s-a bucurat de succesul scontat pe piața jocurilor de smartphone. În schimb, a înregistrat un succes răsunător cu Animal Crossing pentru Switch. (Bloomberg)

10. PayPal urmează să lanseze vânzarea și cumpărarea de monede virtuale în lunile care urmează. Serviciile vor fi disponibile direct în PayPal și Venmo, aplicația mobilă de plăți a companiei. Nu se știe deocamdată ce monede vor fi suportate. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Google lansează mai multe instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații pentru Android TV – Cronica de Tehnologie
Un manager Meta/Facebook a fost targetat în 2021 cu spyware-ul Predator și spionat de serviciul național de informații din Grecia – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău