Apple a publicat un FAQ legat de viitoarea scanare a fotografiilor de pe dispozitivele sale – Cronica de Tehnologie

1. Apple a publicat un FAQ legat de viitoarea scanare a fotografiilor de pe dispozitivele sale, pentru identificarea abuzurilor la care sunt supuși copiii. Compania americană speră, astfel, să clarifice aspecte despre care spune că sunt înțelese greșit. (9to5mac)

2. Curtea Supremă din India dă undă verde investigațiilor antitrust ordonate împotriva Amazon și Flipkart de autoritatea locală pentru competiție. Cele două companii sperau să blocheze în instanță investigațiile care le vizează, însă, acum au patru săptămâni să răspundă acuzațiilor care li se aduc. (Reuters)

3. SpaceX cumpără Swarm Technologies, un startup de servicii IoT bazate pe sateliți de mici dimensiuni. Swarm Technologies a început să opereze în februarie și are, deja, o rețea de 150 de sateliți. (Engadget)

4. Trendyol a devenit primul decacorn din Turcia. Platforma de e-commerce a primit recent o finanțare de $1.5 miliarde, ajungând la o evaluare de $16.5 miliarde. (TechCrunch)

5. Rețelele neuronale artificiale sunt eficiente în realizarea sarcinilor cognitive, arată un studiu recent. Pentru studiu, cercetătorii au reconstruit modelul de conectivitate al creierului și l-au aplicat unei rețele neuronale artificiale, care a fost antrenată să realizeze sarcini de memorie cognitivă. (TechXplore)

6. Facebook permite exportarea fotografiilor către Photobucket și a evenimentelor către Google Calendar. Cele două servicii se adaugă la o listă încă scurtă de servicii unde utilizatorii își pot muta datele de pe Facebook, listă care mai include Google Photos, Dropbox și WordPress. (Profit.ro)

7. Unii din vânzătorii de pe Amazon încearcă să convingă utilizatorii să-și modifice sau să-și șteargă review-urile negative, motivându-i cu rambursări sau carduri cadou. Vânzătorii au voie să comunice cu clienții prin intermediul funcției de chat din Amazon, însă această politică este interzisă prin condițiile platformei. (WSJ)

8. Latent AI primește o finanțare de $19 milioane, ajungând la $22.5 milioane investiții totale. Latent AI spune că software-ul său permite modelelor de AI să ruleze pe orice device, cu cipuri ieftine și modele comprimate de 10 ori. (TechCrunch)

9. Ebook reader-ele Kindle suferă de o vulnerabilitate, care le permite atacatorilor să preia complet controlul asupra device-ului și, eventual, să acceseze contul Amazon al utilizatorului. Problema se regăsește în componenta de citire a PDF-urilor din firmware, iar Amazon a lansat deja un patch. (TechXplore)

10. Un cercetător a descoperit că algoritmul de decupare a fotografiilor folosit de Twitter favorizează persoanele care par mai tinere, sunt mai slabe și au pielea mai albă. Descoperirea a fost recompensată de Twitter cu $3,500, compania americană derulând un program prin care îi plătește pe cei care depistează astfel de probleme ale algoritmului pe care-l folosește. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon, FedEx, DoorDash și alte companii, în special din zona de livrări, au început să renunțe la roboți – Cronica de Tehnologie
Facebook nu va modera reclamele politice nici în Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău