Apple acuză Google de manipulare în privința problemelor de securitate descoperite în iOS – Cronică de Tehnologie

1. Apple este așteptată să lanseze mâine iPhone 11, o serie care se pare că va fi compusă din trei modele, două cu ecran OLED și unul cu LCD. Apple Watch Series 5, Apple TV și un nou MacBook Pro ar putea fi prezentate cu aceeași ocazie, alături de noi detalii privind serviciile Apple Arcade și Apple TV Plus. (The Verge)

2. După ce Google a făcut publică una dintre cele mai grave probleme de securitate descoperite până acum la iOS, Apple reacționează agresiv, acuzând Google că încearcă să creeze impresia falsă a unui atac în masă și susținând că, în fapt, atacul a fost mult mai nișat. Apple contrazice Google și în privința duratei atacului, susținând că acesta a fost derulat pe decursul a două luni, nu doi ani, cum au susținut cei de la Google. (Apple)

3. Apple a adus modificări felului în care Siri răspunde unor subiecte sensibile, precum mișcarea #MeToo. Siri încearcă în unele cazuri să evite răspunsurile direct și să nu folosească termeni precum “feminism”, pentru a evita interpretarea într-o direcție sau alta a răspunsurilor sale. (The Guardian)

4. Platforma de recompense pentru descoperirea problemelor de securitate HackerOne primește o finanțare de $36.4 milioane. Printre clienții HackerOne se numără Alibaba, Airbnb, Dropbox, Goldman Sachs, Intel, Starbucks, Spotify, Nintendo, PayPal, Toyota, Twitter și chiar Departamentul de Apărare al Statelor Unite. (VentureBeat)

5. Google nu mai acceptă reclame la tratamente medicale experimentale sau nesusținute științific, după ce a constat o creștere a numărului de “actori negativi” care încearcă să profite de credibilitatea oamenilor. Noile politici vizează, printre altele, terapii genetice și celulele stem. (CNBC)

6. Producătorul chinez Xiaomi a anunțat că a livrat peste 100 de milioane de smartphone-uri în India, în cei 5 ani de când s-a lansat în această țară. India este cea mai importantă piață pentru Xiaomi, companie care a ocupat aici primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri în ultimii doi ani. (TechCrunch)

7. Huawei a lansat Kirin 990, un chipset pentru smartphone-uri cu 5G încorporat, care poate ajunge la viteze de 2,3 Gbps download și 1,25 Gbps upload. Spre deosebire de chipset-urile cu 5G lansate de Qualcomm și Samsung, cel de la Huawei nu are nevoie de un modem separat pentru 5G, acesta fiind integrat în chipset. (Engadget)

8. Directorul M.I.T Media Lab, Joichi Ito, și-a dat demisia după ce presa a dezvăluit că acesta a ascuns implicarea lui Jeffrey Epstein în finanțarea institutului. (NY Times)

9. Alibaba a cumpărat Kaola de la NetEase pentru $2 miliarde, urmând să o integreze în propria platformă de e-commerce, Tmall. Tmall Global și Kaola sunt cele mai mari platforme internaționale de comerț electronic din China. (TechCrunch)

10. Alphabet le-a transmis investitorilor săi că Departamentul de Justiție al Statelor Unite a cerut informații legate de investigațiile antitrust în care fost implicat anterior. Conglomeratul american se așteaptă să fie vizat și de alte investigații similare. (Business Insider)

Ți-ar mai putea plăcea
iPhone-ul care înlocuiește modelul SE va fi disponibil din martie – Cronică de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău