Apple anunță un nou MacBook Pro cu ecran de 13 inch – Cronica de Tehnologie

1. Vicepreședintele Amazon, Tim Bray, a părăsit compania din cauza concedierii angajaților care s-au plâns de lipsa măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Acesta spune că Amazon a devenit un loc toxic de muncă și a etichetat compania cu apelativul ‘Chickenshit’. (Vice)

2. Windows 10X nu va mai fi un sistem de operare exclusiv pentru dispozitivele cu mai multe ecrane, ba chiar se va focusa și va fi lansat prima oară pe cele cu un singur ecran. Microsoft spune că timpul de utilizare a sistemului Windows 10 a crescut cu 75%. (Profit.ro)

3. După $5,7 miliarde de la Facebook, operatorul indian Jio Platforms primește o investiție de $747 milioane din partea firmei de capital privat Silver Lake. Jio este acum evaluat la $65 miliarde. (TechCrunch)

4. Apple anunță un nou MacBook Pro cu ecran de 13 inch, a cărui principală noutate este renunțarea la tastatura “fluture” în favoarea Magic Keyboard. Versiunea de bază are 256GB spațiu de stocare, 8GB RAM și costă $1,299. (Profit.ro)

5. Nvidia vrea să cumpere Cumulus Networks, o companie care furnizează distribuții de Linux și alte instrumente pentru rețele clienților enterprise. Cumulus Networks a fost înființată în 2010 și a primit finanțări de $134 milioane până acum. (TechCrunch)

6. Salesforce lansează work.com, o suită de aplicații menite să ajute companiile și guvernele să redeschidă birourile după pandemie. Aplicațiile includ procedurii pentru cazuri de urgență, funcții de urmărire a contactelor și raportare manuală a stării de sănătate a angajaților. (Bloomberg)

7. Un hacker a reușit să acceseze informațiile și conturile celor peste 100 milioane de oameni care joacă Roblox, după ce a mituit un angajat pentru a dobândi acces la infrastructura de customer support a jocului. (Vice)

8. Careem, subsidiara Uber din Orientul Mijlociu, disponibilizează 536 de oameni, adică 31% din forța de muncă. (Reuters)

9. Amazon, Flipkart, Ola și Uber și-au reluat parțial activitatea în India, după măsurile de relaxare anunțate de guvern. Acestea au voie să opereze în 82% din districte, unde răspândirea virusului nu a fost foarte severă. (TechCrunch)

10. Un hacker vinde pe dark web o bază de date care conține datele a 91 milioane de conturi Tokopedia, cel mai mare magazin online din Indonezia. Baza de date, care a fost obținută în urma unui atac din luna martie, costă doar $5,000. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple lucrează la un motor de căutare ca alternativă la Google – Cronica de Tehnologie
Un tribunal american a decis că pornirea ecranului unui telefon poate fi făcută în cadrul investigațiilor doar cu mandat – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău