Apple Card a fost lansat oficial – Cronica de Tehnologie

1. Disney anunță un pachet care, pentru $12,99 pe lună, va include serviciile Disney+, Hulu și ESPN+. Acesta va fi disponibil din 12 noiembrie, când se va lansa Disney+. (TheStreamable)

2. Apple Card a fost lansat oficial. Pentru început doar un număr limitat de utilizatori din Statele Unite îl pot folosi, urmând ca disponibilitatea să fie extinsă pe parcursul acestei luni. (Profit.ro)

3. Facebook dă în judecată doi dezvoltatori de aplicații pentru Android care au folosit malware pentru a genera click-uri artificiale pe reclame. Cei doi făceau parte din Audience Network, program în cadrul căruia firmele de publicitate plătesc pentru ca reclamele lor să fie afișate în aplicațiile de smartphone. (Profit.ro)

4. Apple este investigată în Japonia pentru că și-ar fi folosit influența pentru a încălca regulile antimonopol și a pune presiune pe producătorii de componente. Apple ar fi cerut prețuri mai mici pentru componente și le-ar fi impus producătorilor să nu vândă și către alte companii. (Reuters)

5. Apple a decis să restricționeze accesul aplicațiilor de chat la API-ul PushKit VoIP care rulează în fundal. Multe aplicații de chat, precum WhatsApp și Facebook Messenger, care folosesc acest protocol în fundal pentru alte scopuri decât VoIP, vor trebui să facă modificări până cel târziu în aprilie 2020 pentru a mai putea funcționa pe iOS. (Profit.ro)

6. Trump acuză Google, fără să ofere probe, că a lucrat împotriva lui în campania din 2016 și amenință că-l va supraveghea ”foarte îndeaproape” în privința alegerilor de anul viitor. (Profit.ro)

7. Coreea de Nord a câștigat $2 miliarde prin atacuri cibernetic împotriva unor instituții financiar și servicii de schimb pentru monede virtuale. Phenianul ar fi folosit banii să-și finanțeze programele de armament, conform unui raport confidențial ONU. (Reuters)

8. Match Group a avut venituri de $498 milioane în Q2, peste așteptările analiștilor. Numărul abonaților Tinder a crescut de la an la an cu 1,5 milioane, ajungând la 5,2 milioane. După anunțarea rezultatelor, valoarea acțiunilor companiei a crescut cu peste 20%. (Reuters)

9. Materialele de promovare pentru Galaxy Note 10 au ajuns pe internet și, odată cu ele, și principalele specificații tehnice ale flagship-ului care va fi prezentat oficial azi. Imaginile confirmă existența a două modele Note 10, unul cu ecran de 6,3 inch, altul cu ecran de 6,8 inch. (Droid-Life)

10. Yelp a redirecționat numerele de telefon ale restaurantelor prin Grubhub, pentru a putea urmări comenzile și a-i permite partenerului său să perceapă o taxă suplimentară de 15-20% din valoarea acestora. (Vice)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Galaxy Fold, smartphone-ul pliabil de la Samsung este “îngrijorător de fragil”
Amazon întrerupe furnizarea soluțiilor de recunoaștere facială poliției din Statele Unite – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău