Apple, Google și Microsoft vor trece împreună la un sistem de logare fără parolă – Cronica de Tehnologie

1. Apple, Google și Microsoft vor trece împreună la un sistem de logare fără parolă, care va putea fi folosit pentru Android, iOS, Windows, macOS, Chrome, Safari și Edge. Cei trei giganți vor adopta standardul FIDO și, pe parcursul viitorului an, autentificarea se va face prin deblocarea telefonului, care va juca rol de cheie fizică. (News.ro)

2. Casa Albă le-a cerut agențiilor federale să accelereze în următoarele șase luni pregătirile pentru computerele cuantice, care vor fi capabile să spargă sistemele de criptare cu cheie publică. Institutul Național de Standarde și Tehnologie va publica în curând noi standarde criptografice, care vor proteja împotriva viitoarelor atacuri, dar care vor trebui implementate rapid. (The Record)

3. Hackerii chinezi au furat sute de gigabytes de date și proprietate intelectuală de la aproximativ 30 de companii nord americane, europene și asiatice din mai multe sectoare economice. APT 41, grup susținut de guvernul chinez, a derulat această operațiune începând cu 2019. (CBS News)

4. AMD a lansat mai multe procesoare Ryzen 5000 pentru Chromebook-uri. Acestea folosesc arhitectura Zen 3, sunt construite pe un proces de 7nm și au grafică Vega. Topul de gamă este Ryzen 7 5825C, un procesor cu 8 nuclee și 16 fire de lucru, cu o frecvență maximă de 4.5GHz. (Engadget)

5. DeepMind, subsidiară a Alphabet, propune o abordare nouă pentru implementarea la roboți a felului în care se mișcă oamenii și animalele. Tehnica încearcă să reproducă abilitățile sistemului locomotor de la oameni și animale, folosind date capturate cu senzori speciali. (TechXplore)

6. Energia solară poate fi convertită în hidrogen, care să fie mai apoi stocat și folosit drept combustibil, arată un studiu recent. Acesta sugerează că un fotocatalizator sub lumină artificială stimulează descompunerea apei în hidrogen și oxigen atunci când se folosește un catalizator metalic din iridiu. (TechXplore)

7. Coinbase a lansat o piață pentru NFT-uri în stadiu beta, însă, utilizatorii nu se îngrămădesc să o folosească. Pe durata a cinci ore au fost înregistrate puțin peste 100 de tranzacții, cu o valoare mai mică de $60.000. (Bloomberg)

8. Twitter a lansat primele bucăți de cod ale unui protocol pentru rețele sociale descentralizate. ADX (Authenticated Data Experiment) a fost urcat pe GitHub, de unde poate fi descărcat și încercat de dezvoltatori. (The Verge)

9. Fortnite va fi disponibil gratuit prin Xbox Cloud Gaming, în urma unui parteneriat Microsoft – Epic. Cu sau fără un abonament plătit, Fortnite va putea fi jucat inclusiv pe Android și iOS, platforme pe care a fost blocat în urma disputelor legale. (Cnet)

10. WhatsApp lansează reacțiile la mesaje și crește dimensiunea maximă a fișierelor de la 100MB la 2GB, facilități ce vor fi disponibile în cea mai recentă versiune a aplicației. Pe parcursul săptămânilor următoare, va fi dublată și capacitatea maximă a grupurilor, care vor acomoda până la 512 persoane. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Giganții din tehnologie au crescut ritmul achizițiilor în prima parte a anului – Cronica de Tehnologie
Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, acasă, Apple trimite un kit de reparare care cântărește aproape 36 de kg – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău