Apple încetează să mai producă playere iPod – Cronica de Tehnologie

1. Apple încetează să mai producă playere iPod, la peste 20 de ani de când a fost lansat primul produs din serie. Cel mai recent model, iPod Touch, va rămâne la vânzare până la epuizarea stocurilor. (Profit.ro)

2. EA Sports a pierdut licența FIFA, sub care a lansat jocuri de aproximativ trei decenii. Ultimul joc sub această denumire va fi lansat în toamnă. De anul viitor, jocul FIFA se va numi EA Sports FC. (News.ro)

3. Netflix vrea să lanseze o versiune cu reclame până la finele anului, conform unei comunicări interne. Tot până la sfârșitul acestui an compania va începe să ia măsuri împotriva „account sharing-ului”, pentru care ar urma să introducă o taxă pentru fiecare utilizator suplimentar. (Profit.ro)

4. Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite și alte țări au acuzat oficial Rusia de atacul asupra sateliților Viasat din a doua parte a lunii februarie. SUA spun că Rusia a vizat comunicațiile din Ucraina, însă, atacul a afectat și unele țări europene. (Reuters)

5. Învățarea mecanică a fost testată în cadrul unui studiu în care AI-ul a încercat să identifice genul și vârsta bebelușilor în funcție de comportamentul acestora. S-a constatat că, în primele 48 de săptămâni, algoritmilor le este mai ușor să identifice vârsta decât genul bebelușilor. După 48 de săptămâni, identificarea genului a fost făcută cu o acuratețe mai mare. (TechXplore)

6. Normele GDPR au avut un impact negativ asupra aplicațiilor de Android, sugerează un studiu. După adoptarea acestora, volumul aplicațiilor a scăzut cu o treime, costurile dezvoltatorilor au crescut, iar veniturile acestora au scăzut. În același timp, însă, utilizatorii au migrat către aplicațiile de calitate, care și-au crescut baza de utilizatori cu 25%. (The Register)

7. Amazon testează un sistem în care livrările din mediul rural să fie făcute cu ajutorul micilor magazine locale de familie. Pe baza unei plăți la colet, magazinele locale acoperă o arie de livrate de 10 mile / 16 kilometri. (Vox)

8. Experții în securitate au identificat o nouă tehnică folosită recent de hackeri. Aceștia ascund malware în logurile de evenimente din Windows. Kaspersky estimează că această metodă va fi din ce în ce mai folosită în atacurile viitoare. (Bleeping Computer)

9. Intel va lansa anul acesta seria de procesoare mobile Alder Lake HX. Din cele șapte modele componente, vârful de gamă Core i9-12950HX are 16 nuclee (24 de fire de execuție) cu o frecvență maximă de 5.0 GHz, dar și un consum energetic pe măsură, ce poate ajunge la 157W. (Tom’s Hardware)

10. TikTok extinde disponibilitatea secțiunii Friends, care va fi disponibilă unui număr mai mare de utilizatori pe parcursul săptămânilor următoare. Noua secțiune va lua locul tab-ului Discover din meniul de jos. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor – Cronica de Tehnologie
Datele colectate de boxele inteligente Echo sunt partajate de Amazon cu cel puțin alte 41 de firme – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău