Apple își avantajează propriile aplicații în App Store – Cronica de Tehnologie

1. Apple își avantajează propriile aplicații, afișându-le mai sus în majoritatea categoriilor din App Store, inclusiv în fața unor produse care, în mod evident, sunt liderii incontestabili ai nișei, arată un studiu WSJ. Apple Books rankează mai bine decât Kindle la căutările după “books”, iar Apple Maps apare mai sus în căutările după “maps” decât Google Maps sau Waze, în ciuda rating-urilor și a numărul de download-uri. (Profit.ro)

2. Departamentul de Justiție al Statelor Unite va începe o investigație antitrust care vizează marile companii de tehnologie. Deși nu au fost date nume, vizarea platformelor de căutare online, a rețelelor sociale și serviciilor de comerț, înseamnă Google, Facebook și Amazon. (WSJ)

3. Apple nu va renunța la portul Lightning de pe iPhone-urile pe care urmează să le prezinte în septembrie în favoarea unui USB-C. Acestea ar urma să folosească cipul A13 și un nou Motor Taptic, care să înlocuiască 3D Touch. (Profit.ro)

4. FTC susține că Facebook își induce în eroare utilizatorii cu privire la modul în care folosește unele tehnologii și date personale, precum recunoașterea facială și numărul de telefon. Acuzațiile fac parte dintr-o înțelegere pe care cele două entități urmează să o anunțe. (Washington Post)

5. Vânzările de Tesla Model 3 afectează performanța modelului high-end al companiei, Model S. Vânzările acestei versiuni au scăzut în California, cea mai importantă piață din America pentru Tesla, cu 54%. (WSJ)

6. Apple a cerut oficial să fie scutită de noua taxă de 25% pentru importurile din China în cazul anumitor componente. Din descriere și lista componentelor, se pare că vizat este Mac Pro, produs a cărui producție Apple a mutat-o recent în China. Mac Pro era singurul produs important pe care Apple îl mai producea în Statele Unite. (Profit.ro)

7. Google retrage certificatele acordate DarkMatter, o companie din Emiratele Arabe Unite suspectată că vinde instrumente de supraveghere și hacking. Același lucru l-a făcut și Mozilla la începutul lunii. Chrome și Firefox vor afișa un avertisment când sunt accesate site-uri care au cumpărat certificate TLS de la DarkMatter. (ZDNet)

8. Alibaba Group va permite firmelor americane mici să își comercializeze produsele pe platforma Alibaba.com și să vândă astfel și în China. (Profit.ro)

9. Snap a avut venituri de $388 milioane în Q2, peste așteptări și cu 48% mai mari de la an la an. Și numărul de utilizatori activi zilnic a crescut peste așteptări, ajungând la 203 milioane. Ca urmare, valoarea acțiunilor companiei a crescut cu 9%. (CNBC)

10. Daimler anunță un parteneriat cu compania de blockchain Riddle & Code, urmând să producă un portofel hardware de monede digitale pentru mașini. Pe termen lung, Daimler vrea să dezvolte soluții pentru mașinile autonome și platformele de ride hailing bazate pe rețele blockchain. (CoinDesk)

Ți-ar mai putea plăcea
Parlamentul European a votat în favoarea unui standard unic pentru încărcarea dispozitivelor mobile – Cronica de Tehnologie
Royal Mail va realiza primul test de livrare cu drona din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău