Apple lucrează la mai multe noi versiuni de Watch – Cronica de Tehnologie

1. Google a deschis accesul la suita Workspace tuturor utilizatorilor, eliminând condiția unui profil de enterprise pentru folosirea versiunilor mai avansate de Gmail, Drive, Meet și restul. În paralel, Google lansează Workspace Individual, o subscripție de $10 pe lună care promite facilități premium, precum apeluri video profesionale, e-mail marketing personalizat și funcții de smart booking. (News.ro)

2. Apple lucrează la mai multe noi versiuni de Watch. Alături de modelul obișnuit, va mai exista o versiune entry-level și una pentru sporturi extreme. Conexiunile și ecranul vor fi îmbunătățite, iar, pe partea de sănătate, ceasul va putea măsura temperatura și nivelul zahărului din sânge. (The Independent)

3. Vodafone își va dezvolta rețeaua 5G din Marea Britanie cu ajutorul Samsung. Pentru compania coreeană, înțelegerea reprezintă debutul pe piața de telecomunicații din Europa, profitând de eliminarea din schemă a Huawei, ale cărei echipamente trebuie deconectate de la rețeaua 5G până în 2027. (Profit.ro)

4. În 2018, Apple a trebuit să ofere Departamentului de Justiție date despre unul dintre consilierii lui Donald Trump, Donald F. McGahn II. Companiei americane i-a fost interzis, la acea vreme, să-l anunțe pe McGahn, lucru pe care a putut să-l facă abia luna trecută. (NY Times)

5. SUA oferă stimulente inclusiv financiare altor țări pentru a le determina să renunțe sau să evite echipamentele de telecomunicații produse de companiile chineze Huawei și ZTE. Sunt vizate, în principal, țări din Europa Centrală și de Est și alte țări în curs de dezvoltare. (WSJ)

6. Beats a lansat căștile Studio Buds ($150), care oferă o calitate bună a sunetului și sunt confortabile. Marea dezamăgire o reprezintă sistemul de estompare a zgomotului ambiental, care este foarte slab. (Review, The Verge)

7. Un studiu recent a evaluat posibilitatea folosirii unui robot pentru amuzarea persoanelor în vârstă din centrele de îngrijire. Cu robotul în rol de organizator al unui joc de Bingo, cercetătorii au observat că bătrânii se simțeau mai bine și erau mai atenți decât atunci când în locul acestuia se afla o asistentă. (TechXplore)

8. Unul dintre cele mai mari sindicate din SUA, Teamsters, a refuzat să plătească recompensa de $2,5 milioane cerută de hackeri în urma unui atac cu ransomware din urmă cu doi ani. Deși FBI a sfătuit sindicatul să plătească recompensa, Teamsters a preferat să-și refacă rețeaua. (NBC News)

9. Razer a prezentat laptopul Blade 14 (de la $1800), primul din serie cu procesor AMD. Blade 14 are un ecran QHD cu 165Hz (cu opțiune pentru un FHD cu 144Hz) și folosește procesorul Ryzen 9 5900HX și placa video RTX 3080. Razer spune că este cel mai mic laptop de gaming de 14 inch. (The Verge)

10. În 21 și 22 iunie, serviciul de streaming pentru jocuri Luna va fi deschis pentru toți membrii Prime din SUA, care vor putea începe o perioadă de testare de 7 zile. Luna costă $6 pe lună și oferă acces la un număr limitat de jocuri, iar pentru $15 în plus pe lună utilizatorii pot dobândi acces la un mare număr de jocuri Ubisoft. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a anunțat două noi tablete iPad Pro – Cronica de Tehnologie
Peste 500.000 de conturi de Zoom sunt la vânzare pe forumurile hackerilor – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău