Apple organizează astăzi evenimentul de lansare al seriei iPhone 14 – Cronica de tehnologie

1. Apple organizează astăzi evenimentul de lansare al seriei iPhone 14, în frunte cu modelul Pro, care va avea un breton cu un design nou. Alături de iPhone 14, tot acum Apple este așteptată să prezinte o nouă serie de Apple Watch, care va include un model robust. O a doua versiune a căștilor AirPods Pro, cu suport lossless, ar putea să-și facă și ea apariția. (Bloomberg)

2. Apple a fost amendată în Brazilia cu $2,3 milioane pentru că nu include încărcătoare în cutiile cu care vinde iPhone-urile. De asemenea, companiei americane i s-a ordonat să oprească vânzarea tuturor telefoanelor care nu au încărcător. Apple a anunțat că va contesta decizia. (Profit.ro)

3. Un liceu din Sydney a instalat senzori de amprente în toalete, pentru a preveni vandalismul și a urmări deplasarea elevilor în campus. Decizia a atras criticile experților în protejarea intimității, care spun că este o măsură nerezonabilă și disproporționată. (The Guardian)

4. Al doilea cel mai mare district școlar din SUA, Los Angeles Unified School District, unde învață peste 600.000 de elevi, a fost atacat cu malware. Anumite servici online nu mai funcționează din această cauză, însă, programul a fost reluat și, în acest timp, se lucrează la restabilirea componentelor afectate. (TechCrunch)

5. Google a lansat un nou update de securitate pentru Chrome, care repară, din nou, o vulnerabilitate 0-day. Vulnerabilitatea rezidă în librăriile Mojo, însă, compania nu a oferit alte detalii. Este deja a șasea problemă gravă de securitate pe care Google o repară la Chrome anul acesta. (Bleeping Computer)

6. Google anunță un eveniment pentru 6 octombrie, unde va prezenta seria de smartphone-uri Pixel 7, dar și Pixel Watch. Pixel 7 va fi compus din două modele, cu un design ușor schimbat – pe spate apare o bară de aluminiu care găzduiește lentilele camerelor foto. Pixel Watch, pe de altă, parte, va fi primul ceas dezvoltat integral de Google. (Profit.ro)

7. Pixel 7 va avea la bază a doua generație de cipuri dezvoltate intern de Google, care se va numi Tensor G2. Acesta va purta identificatorul GS101, însă, deocamdată, nu se știe concret ce va aduce în plus și ce spor de performanță va oferi comparativ cu versiunea de anul trecut. (9to5Google)

8. Evenimentul Meta Connect, dedicat tehnologiilor de realitate virtuală și augmentată, va avea loc pe 11 octombrie și va fi transmis online. Aici va fi prezentată noua cască de VR a companiei, care se pare că se va numi Meta Quest Pro. (Profit.ro)

9. Huawei și-a prezentat seria de flagship-uri Mate 50, care va costa între  ~$720 și ~$980. Din cauza restricțiilor impuse de SUA, Mate 50 nu are 5G. În schimb, acestea sunt primele telefoane care folosesc pentru navigare sistemul de sateliți ai companiei chineze BeiDou și, tot prin intermediul sateliților, utilizatorii vor putea să trimită mesaje text din regiunile fără semnal terestru. (SCMP)

10. Mai multe școli publice din Statele Unite testează sau folosesc deja serviciile Starlink, ca modalitate de acces la internet pentru elevii din zonele rurale. Acestea plătesc, pe lângă $600 pentru echipament, un abonament lunar de $110, având în acest sens sprijin financiar local și federal. (NBC News)

Ți-ar mai putea plăcea
Huawei este implicat în construirea rețelelor 5G ale operatorilor importanți din Marea Britanie – Cronica de Tehnologie
Formula 1 va trece la combustibil durabil până în 2026 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău