Apple organizează marți primul eveniment din acest an – Cronica de Tehnologie

1. Apple organizează marți primul eveniment din acest an, eveniment în cadrul căruia se așteaptă să fie prezentate mai multe produse, în frunte cu iPhone SE 5G. Un nou iPad Air cu 5G are și el șanse mari să-și facă apariția, fiind posibil să fie prezentate și noi Mac-uri. De asemenea, Apple ar putea lansa astăzi iOS 15.4, versiune care aduce, un pic tardiv, funcționarea Face ID cu mască pe față. (CNBC)

2. Chrome este mai rapid decât Safari pe Mac, spune Google, care tocmai și-a actualizat browser-ul la versiunea 99. Chrome ar fi mai rapid cu 7% decât Safari pe noile Mac-uri cu M1 și asta testat pe un benchmark construit de Apple. (Profit.ro)

3. Samsung recunoaște că LAPSUS$ i-a accesat infrastructura cloud și a furat mai multe date ale companiei, inclusiv coduri sursă pentru smartphone-urile Galaxy. Compania coreeană, care nu a făcut public incidentul decât după ce acesta a fost anunțat de hackeri, promite acum că-și va îmbunătăți securitatea pentru a preveni alte evenimente de acest gen. (News.ro)

4. YouTube Kids a reușit să devină un loc mai bun și mai sigur pentru copii abia după ce Google a decis să folosească echipe de editori care moderează conținutul, în locul algoritmilor care prioritizează traficul. Decizia, care ar putea fi un exemplu și pentru Meta, care nu a renunțat la ideea dezvoltării unei versiuni de Instagram pentru cei mici, ar prinde bine și în Google Play, acolo unde malware-ul reușește mai mereu să păcălească AI-ul Google și să-și facă loc pe telefoanele utilizatorilor. (WSJ)

5. Samsung, Lenovo și Microsoft vor fi primii producători care vor lansa dispozitive cu Android 12L, spune Google, care a anunțat această variantă dedicată device-urilor pliabile în urmă cu șase luni. Primele dispozitive cu Android 12L vor intra pe piață cândva anul acesta. (News.ro)

6. Comitetul Monetar al Parlamentului European va vota pe 14 martie noua legislație privind criptomonedele. Din cadrul acesteia a fost eliminată reglementarea care prevedea interzicerea monedelor digitale în cazul în care consumul de energie este prea mare. (CoinDesk)

7. În februarie, hackerii au atacat 21 dintre marii furnizori și exportatori americani de gaz, printre care s-au numărat Chevron, Cheniere Energy și Kinder Morgan. Au fost accesate calculatoarele a peste 100 dintre angajații acestor companii, în cadrul unui atac fulger, care s-a derulat cu puțin timp înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. (Bloomberg)

8. Google negociază cumpărarea Mandiant, compania de securitate care a descoperit hack-ul SolarWinds. Mandiant este evaluată la $4.5 miliarde și a negociat o vânzare și cu Microsoft în februarie. (The Information)

9. Coinbase a blocat peste 25.000 de adrese ale unor entități și utilizatori ruși, suspectați de activități ilicite. Adresele au fost transmise autorităților americane, pentru investigații și aplicarea unor viitoare sancțiuni. (Decrypt)

10. Hackerii folosesc o rețea de peste 100.000 de servere configurate greșit, pentru a amplifica presiunea atacurilor DDoS. Aceste atacuri, care deja vizează bănci, servicii de hosting, media, gaming și travel, pot crea un loop continuu care să inunde site-urile cu trafic. (ArsTechnica)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a lansat iOS 13.1.2, al treilea update pentru iOS 13 livrat în ultima săptămână – Cronica de Tehnologie
Google și Janelia Research Campus au realizat cea mai detaliată hartă 3D a conexiunilor unui creier – Cronica de Tehnologie