Apple renunță să mai dezvolte tehnologii pentru mașini autonome – Cronica de Tehnologie

1. Apple renunță să mai dezvolte tehnologii pentru mașini autonome, după aproximativ 10 ani de eforturi și investiții în acestea. Acțiunile companiei au crescut după publicarea știrii, semn că investitorii apreciază mutarea. Apple pare să-și mute focusul către proiectele de AI, acolo unde vor fi relocați cel puțin o parte dintre angajații implicați. (Profit.ro)

2. OpenAI a cerut judecătorului federal care se ocupă de procesul intentat de New York Times să respingă unele părți din acuzațiile legate de încălcarea drepturilor de autor. Producătorul ChatGPT susține că publicația ar fi plătit pe cineva să-i spargă produsele, ceea ce încalcă regulamentul de utilizare. (Reuters)

3. Tumblr și WordPress.com vor vinde accesul la datele utilizatorilor unor companii de AI precum OpenAI și Midjourney. Fără a se cunoaște detalii despre înțelegerile dintre cele două companii și Automattic, documentele interne arată că acestea sunt iminente. (404media)

4. Versiunea gratuită a serviciului de streaming GeForce Now va afișa reclame începând din 5 martie. Reclame video de până la două minute vor rula în timp ce utilizatorul așteaptă încărcarea jocurilor. (The Verge)

5. Startup-ul britanic Hopin a intrat în lichidare la mai puțin de un an după ce și-a vândut platforma de evenimente. Compania, care a fost cândva evaluată la $7.75 de miliarde, își mută sediul în Delaware, Statele Unite. (Sifted)

6. Meta va face o demonstrație a primei sale perechi de ochelari de realitate augmentată în toamnă, la Connect. Șefii companiei fac presiuni asupra echipei de AR să pregătească demonstrația până atunci, deși produsul nu este gata și va fi lansat ulterior. (BI)

7. Netflix renunță la plățile prin iTunes și le va cere celor care încă își plătesc astfel abonamentele să o facă printr-un card de debit sau de credit. Cei care s-au abonat la serviciu înainte ca Netflix să renunțe, în 2018, la plățile prin sistemul oferit de Apple, au plătit prețurile vechi, iar acum vor resimți scumpirile făcute în ultimii ani. (The Verge)

8. Uniunea Europeană anunță că va analiza investiția Microsoft în Mistral, ceea ce ar putea duce la o investigație oficială. Microsoft a făcut public faptul că a investit în compania franceză €15 milioane. (Bloomberg)

9. Cel puțin 12 dintre business-urile Alibaba sunt parțial deținute de companii de stat. Statul chinez este implicat, printre altele, în șase dintre afacerile Alibaba cu vânzări directe, care aduc mai puțin de 6% din veniturile totale ale companiei. (Bloomberg)

10. Oamenii nu ar trebui să ceară informații despre alegeri de la soluțiile de inteligență artificială. Acestea oferă informații inexacte sau de-a dreptul înșelătoare, conform unui test care a vizat modelele lingvistice Gemini, GPT-4, Llama 2, Claude și Mixtral. Cea mai mare rată de răspunsuri incorecte a avut-o Gemini (65%), al lui Google, în vreme ce GPT-4 (19%), dezvoltat de OpenAI, a stat cel mai puțin prost. (Proof)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi – Cronica de Tehnologie
Doi angajați ai platformei de ecommerce Shopify au furat datele a peste 100 de magazine online – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău