Apple testează Mac-uri cu touchscreen și ar putea lansa un prim MacBook Pro cu touchscreen în 2025 – Cronica de Tehnologie

1. Apple testează Mac-uri cu touchscreen și ar putea lansa un prim MacBook Pro cu touchscreen în 2025. Este o schimbare importantă de paradigmă pentru compania care s-a opus mulți ani implementării touchscreen-urilor pe laptopuri și desktop-uri din cauza „ergonomiei groaznice”. (Profit.ro)

2. Intrinsic, filiala Alphabet specializată în robotică industrială, disponibilizează 20% dintre angajați. O altă filială Alphabet, unitatea sanitară Verily Life Sciences, a anunțat în aceeași zi că pune pe liber în jur de 1.700 de angajați, adică aproximativ 15% din forța de muncă. (The Information)

3. Twitter susține că scurgerea recentă de informații, care a dus la publicarea a peste 200 de milioane de nume și adrese de e-mail, nu a avut loc din cauza unei breșe de securitate a propriei platforme. Cel mai probabil, spun oficialii companiei, au fost colectate din diverse surse date deja disponibile online. (Bloomberg)

4. Publicația britanică The Guardian confirmă că a fost victima unui atac cu ransomware ce a avut loc în decembrie. Atacul „super sofisticat” a fost derulat cel mai probabil prin phishing și a dus la accesarea rețelei interne, de unde atacatorul a obținut datele personale ale angajaților din Regatul Unit. (The Guardian)

5. Transportul aerian din SUA a fost dat peste cap miercuri din cauza unei baze de date deteriorate de pe sistemele FAA, care a pus aeroporturile în imposibilitatea actualizării jurnalelor de securitate care trebuiau să ajungă la piloți. Drept urmare, peste 10.000 de zboruri au fost amânate și 1.300 anulate. (Reuters)

6. FTX a recuperat numerar și active digitale în valoare de peste $5 miliarde, susțin avocații implicați în procedura de faliment. Printre altele, FTX este acuzată că a oferit Alameda o linie de credit de $65 de miliarde fără permisiunea clienților. (CoinDesk)

7. OpenAI anunță planuri pentru monetizarea ChatGPT prin lansarea unei versiuni premium, care să nu aibă limitările celei gratuite. Compania se așteaptă la venituri de $200 de milioane anul acesta și își propune să câștige $1 miliard anul viitor. (Profit.ro)

8. Microsoft anunță un nou abonament pentru Microsoft 365, care va costa $2 pe lună și va oferi 100GB stocare. Disponibil din 30 ianuarie, acesta va mai include acces la versiunile web și mobile ale aplicațiilor de birou, plus Outlook web fără reclame. (Profit.ro)

9. Din decembrie, la Twitter a început să se discute despre vânzarea numelor de utilizatori pe bază de licitație pentru creșterea veniturilor. Nu se știe dacă s-a renunțat sau se va merge mai departe cu acest plan, dar Elon Musk a cerut deja eliminarea conturilor inactive și eliberarea a 1,5 miliarde de nume de utilizator. (NY Times)

10. Apple Maps permite, în sfârșit, companiilor să-și adauge în cadrul platformei propriile informații, precum numerele de telefon și adresele. Pentru asta, a fost lansat portalul Apple Business Connect, unde, după un proces de verificare, proprietarii afacerilor își pot desemna angajații să se ocupe de actualizarea datelor. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va forța deschiderea anumitor site-uri în Edge, în loc de Internet Explorer – Cronica de Tehnologie
Honda și Sony au prezentat un prototip de mașină electrică, care pune accent pe tehnologie și entertainment – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău