Apple TV va fi disponibil, de la începutul anului viitor, pe cea mai nouă versiune de Chromecast – Cronica de Tehnologie

1. 10 state americane au dat Google în judecată, pe care-l acuză că a făcut o înțelegere ilegală cu Facebook pentru a-și menține monopolul pe piața reclamelor digitale. Facebook ar fi beneficiat de un tratament preferențial în licitațiile rulate de Google și, în schimb, ar fi acceptat să nu ia decizii prin care să crească nivelul de concurență dintre cele două companii. (WSJ)

2. Substack lansează un RSS reader care, pe lângă fluxuri RSS, poate fi folosit și pentru newslettere. Substack Reader, disponibil în beta, include o colecție proprie de newslettere și promite să ofere un spațiu propice, fără distrageri, pentru citirea acestora. (The Verge)

3. Apple TV va fi disponibil, de la începutul anului viitor, pe cea mai nouă versiune de Chromecast, bazată pe Google TV. Ulterior, promite Google, aceasta va ajunge și pe versiunile mai vechi de Chromecast. (The Verge)

4. Compania israeliană de inteligență Rayzone Group a accesat rețeaua globală de telecomunicații și le-a facilitat clienților săi localizarea în timp real a telefoanelor mobile. Operațiunea ar fi avut loc în prima jumătate a lui 2018, prin intermediul unui operator din Channel Islands. (Reuters)

5. Google a lansat Stadia pe iPhone și iPad, în variantă beta. Serviciul de streaming poate fi accesat prin intermediul browser-ului Safari și, din reacțiile de până acum, merge nesperat de bine pentru o aplicație web. (News.ro)

Bonus: Nigerienii au până la sfârșitul anului să-și atașeze numărul de identificare socială la telefonul mobil. 196 de milioane de telefoane sunt activate în Nigeria, însă doar 41,5 milioane de oameni au un număr de identificare, ceea ce ar putea duce la blocarea a foarte multe telefoane. (Bloomberg)

6. Firefox merge pe noile Mac-uri cu procesoare Apple, după actualizarea la versiunea 84. Mozilla pretinde că varianta optimizată pornește de 2,5 ori mai repede, iar aplicațiile web rulează de două ori mai rapid decât până acum. (MacRumors)

7. Netflix lansează un mod “audio-only”, care le permite utilizatorilor să dezactiveze imaginea și să lase doar sunetul. Funcția este disponibilă atât în player, cât și la Settings, de unde poate fi configurată să ruleze mereu, doar cu căști, sau atunci când este conectat un difuzor extern. (AndroidPolice)

8. Australia dă Facebook în judecată pentru folosirea VPN-ului Onavo, acuzând compania americană că și-a spionat utilizatorii în scopuri comerciale. În perioada 2016 – 2017, Facebook a colectat date de utilizare prin intermediul Onavo, documentele interne arătând că datorită acestor date Facebook a decis să cumpere WhatsApp. (TechCrunch)

9. Serviciul de gaming prin streaming Luna este disponibil pe Android, pentru utilizatorii din SUA. Acesta poate fi accesat prin Chrome, pe anumite dispozitive, printre care Pixel, Samsung și OnePlus. (The Verge)

10. Căștile AirPods Max au o calitate excelentă a sunetului, un foarte bun sistem de estompare a zgomotului și o construcție foarte bună. Pe de altă parte, dincolo de prețul de $549, greutatea poate fi o problemă. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Facebook construiește un sistem de plăți cu criptomonede
Amazon vrea să facă 100.000 de angajări pentru operațiunile de depozitare și livrare – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău