Apple va lansa iPhone 14 pe 7 septembrie – Cronica de Tehnologie

1. Apple anunță un eveniment pentru 7 septembrie, care va acomoda participanți în persoană și va fi transmis online. În cadrul acestuia, sunt așteptate să fie prezentate noile smartphone-uri din seria iPhone 14, noile modele Apple Watch Serie 8 și, posibil, alte produse. (Profit.ro)

2. Fostul șef pe securitate de la Twitter este așteptat să depună mărturie în Congress pe 13 septembrie. Audierea va avea loc în contextul dezvăluirilor făcute recent de acesta despre securitatea precară a rețelei sociale pe care sunt activi inclusiv numeroși politicieni americani. (Washington Post)

3. Într-o întâlnire cu angajații, executivii Twitter au apărat compania și pe ei înșiși în fața întrebărilor legate de dezvăluirile lui Peiter Zatko. Șeful Twitter Parag Agrawal a spus că s-a creat o narativă falsă, care pune la îndoială integritatea conducătorilor companiei. (CNN)

4. iOS 16.1 va oferi opțiunea ștergerii aplicației Wallet, conform indiciilor descoperite în codul viitorului update. Mutarea poate fi văzută ca o concesie făcută de Apple în contextul în care din ce în ce mai multe țări vor să impună companiei să ofere acces și altor servicii la conexiunea NFC. Însă, fără Wallet, anumite funcții Apple Pay nu vor funcționa, iar utilizatorii vor fi nevoiți să descarce, din nou, aplicația Wallet pentru că, deocamdată, nu există alternativă la aceasta. (9to5mac)

5. Update-ul Merge va fi implementat începând cu 6 septembrie, anunță Ethereum Foundation. La acea dată va fi lansată prima parte a update-ului, urmată de o a doua parte, care va fi implementată în perioada 10-20 septembrie. Merge face trecerea la modelul de funcționare „proof of stake”, care scoate din schemă minerii și se bazează pe validatori. (The Block)

6. Plex a fost victima hackerilor, care au accesat, printre altele, parole, nume de utilizatori și adrese de e-mail. Compania le recomandă utilizatorilor să-și schimbe cât mai repede parola și, dacă nu au făcut-o deja, să activeze autentificarea 2FA. (Engadget)

7. Oamenii de știință au reușit să crească la peste 12% eficiența panourilor solare bazate pe kesterit, o substanță disponibilă din abundență și care nu dăunează mediului. Dificultatea procesului vine din complexitatea structurii kesteritului, însă, cercetătorii cred că eficiența acestuia poate ajunge la 30%, adică peste media de 22% a soluțiilor comercializate actuale. (TechXplore)

8. Fitbit anunță trei noi trackere de fitness – Inspire 3 ($100), Versa 4 ($230) și Sense 2 ($300). Niciunul din cele trei nu se bazează pe Wear OS, sistemul de operare dezvoltat de Google, folosind, în schimb, sistemul de operare creat de Fitbit. (Wired)

9. Samsung a lansat seria 990 Pro de SSD-uri NVMe, care va costa $180 pentru 1TB. Conform producătorului, vitezele maxime vor ajunge la 7.450 MB/s la citire și 6.900 MB/s la scriere, cu un progres de 55% la citirea și scrierea aleatorie față de seria anterioară. Cu 50% a fost îmbunătățită și eficiența energetică, pretinde Samsung. (Engadget)

10. În ultimul an, au fost furate NFT-uri în valoare de $100 de milioane, conform unei estimări. În 2022, 23% dintre furturi au folosit atacuri pornite pe rețelele de socializare. Doar $8 milioane au fost spălați prin intermediul NFT-urilor până în prezent. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 40 de milioane de japonezi au rămas fără conexiune mobilă în cursul weekend-ului trecut – Cronica de Tehnologie
Amazon lucrează la o funcție ce va permite Alexa să reproducă orice voce, pe baza unei înregistrări mai scurte de un minut – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău