Apple va lansa primul pachet care include mai multe servicii în luna octombrie – Cronica de Tehnologie

1. Fortnite a fost eliminat din App Store și Google Play, după ce a lansat un modul intern de plăți, care evita sistemele impuse de Apple și Google, prin care care cei doi giganți opresc 30% din vânzări. Microtranzacțiile făcute prin modulul intern erau cu 20% mai ieftine decât cele operate prin sistemele din App Store și Play Store. (WSJ)

2. Ca urmare a eliminării din Play Store și App Store, Epic Games a dat în judecată atât Apple, cât și Google, pe care le acuză de monopol. Google este acuzat și că a forțat OnePlus și LG să iasă dintr-o înțelegere cu Epic Games prin care cei doi producători includeau pe smartphone-urile lor un launcher special pentru Fortnite. Epic Games a lansat și un clip în care atacă monopolul Apple, parodiind celebra reclamă din 1984. (News.ro) (Video)

3. Apple va lansa primul pachet care include mai multe servicii în luna octombrie. Se pare că acesta se va numi “Apple One” și va fi compus, în versiunea de bază, din Apple Music și Apple TV+. În pachetele superioare se vor regăsi și alte produse, precum News+ și un serviciu de fitness virtual. (Bloomberg)

4. Dacă administrația americană nu renunță la blocarea WeChat, Apple ar putea suferi pierderi importante în China. Într-un sondaj la care 1,2 milioane de oameni au fost puși să aleagă între WeChat și iPhone, 95% au spus că mai bine își schimbă telefonul decât să renunțe la WeChat. (Bloomberg)

5. Uber și Lyft au primit o nouă lovitură după ce le-a fost respinsă și cererea de amânare cu 10 zile a aplicării deciziei prin care sunt obligate să clasifice șoferii ca angajați în California. Cele două companii mai au acum la dispoziție doar o săptămână. Judecătorul a motivat că pagubele pe care le vor suferi Uber și Lyft nu vor fi mai mari decât cele pe care le provoacă atât șoferilor, cât și concurenței. (Vice)

6. Statele Unite au realizat cea mai amplă operațiune de sechestrare a conturilor de monede virtuale ale organizațiilor teroriste de până acum. Au fost vizate peste 300 de conturi cu criptomonede în valoare de aproximativ $2 milioane, plus 4 site-uri și 4 pagini de Facebook folosite de ISIS, al-Qaeda, și aripa militară a Hamas. (CoinDesk)

7. O vulnerabilitate a asistentului virtual Alexa putea permite atacatorilor să intre în posesia mai multor date personale, printre care istoricul bancar, înregistrările audio și amprenta vocală a utilizatorului. Problema, descoperită de Check Point, este acum reparată. (ZDNet)

8. YouTube a anunțat că va bloca filmările obținute ilegal, care pot influența alegerile din Statele Unite. De asemenea, va fi eliminat conținutul care poate afecta procesul de votare. (Cnet)

9. Instagram le va cere utilizatorilor să-și confirme identitatea, prin trimiterea unui copii a actului de identitate, dacă algoritmii rețelei depistează un comportament dubios (followeri din altă țară în majoritate, indicii de automatizare etc.). În caz contrar, represaliile încep prin reducerea reach-ului și merg până la dezactivarea contului. (Engadget)

10. Google anunță un update pentru Wear OS, sistemul de operare pentru smartwatch-uri care părea abandonat. Pe lângă mici îmbunătățire grafice și o nouă aplicație meteo, Google promite că aplicațiile vor porni cu 20% mai rapid prin intermediul unor optimizării pentru următoarea generație de chipset-uri Qualcomm. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul ucrainean le cere hackerilor și experților în securitate să deruleze atacuri cibernetice împotriva armatei ruse – Cronica de Tehnologie
Amazon organizează astăzi cel mai important eveniment hardware anual al companiei – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău