Apple va organiza un eveniment pe 8 martie unde ar putea prezentate un nou iPhone SE și un nou iPad Air – Cronica de Tehnologie

1. Oracle a suspendat toate operațiunile, iar SAP a oprit vânzările din Rusia. Ambele au anunțat decizia la câteva ore după o cerere publică venită din partea guvernului ucrainean. (Reuters)

2. Google le cere angajaților să revină la birouri începând cu 4 aprilie. Majoritatea acestora vor trece la un regim hibrid de muncă, ce va implica prezența la birouri în 3 zile din săptămână. (CNBC)

3. Procurorii mai multor state americane au declanșat o investigație ce vizează TikTok. Investigația își propune să descopere dacă și în ce fel platforma socială chineză are un impact negativ asupra sănătății mintale a tinerilor. (WSJ)

4. Apple va organiza un eveniment pe 8 martie, sub titulatura „Peek Performance”. Se așteaptă ca în cadrul acestui eveniment să fie prezentate un nou iPhone SE și un nou iPad Air, dar și să se lanseze iOS 15.4, al cărui cap de afiș este funcționarea Face ID cu mască. (The Verge)

5. Facebook închide Campus, care se dorea a fi o rețea socială doar pentru studenții americani cu adrese de e-mail @.edu. Lansată în septembrie 2020, aceasta va fi închisă, brusc, pe 10 martie. (TechCrunch)

6. Netflix cumpără Next Games, dezvoltatorul finlandez de jocuri mobile care a creat „Stranger Things: Puzzle Tales”. Valoarea tranzacției, care va ajuta Netflix să-și întărească oferta de jocuri, este de €65 milioane. (Money Control)

7. Mai multe companii de tehnologie, printre care Intel, AMD, Arm, TSMC, Samsung, au pus bazele unui consorțiu care-și propune standardizarea conexiunilor die-to-die, folosind un design open-source. În esență, Universal Chiplet Interconnect Express (UCIe) va ajuta producătorii de cipuri să reducă cheltuielile. (Tom’s Hardware)

8. Președintele SUA a cerut Congresului să adopte noi legi de protejare a copiilor care folosesc rețelele sociale. Printre măsurile vizate se numără oprirea colectării datelor și targetarea cu reclame a celor mici. (The Verge)

9. SEC a început să investigheze piața NFT-urilor și se concentrează pe NFT-urile fracționate (vândute pe bucăți). Agenția vrea, în special, să determine dacă nu cumva unele din active sunt titluri de valoare. (Bloomberg)

10. Epic Games a cumpărat platforma muzicală Bandcamp. În urma achiziției, a cărei valoare nu a fost făcută publică, Bandcamp va funcționa ca și până acum, fără a schimba în vreun fel înțelegerile cu artiștii și casele de producție. Epic spune că va folosi platforma Bandcamp pentru a-și extinde ecosistemul dedicat creării de conținut. (Bandcamp)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața smartphone-urilor a înregistrat cea mai mare scădere din istorie – Cronica de Tehnologie
Românii au câștigat anul trecut $170 milioane din cripto – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău