Apple va vinde componente de iPhone și instrumente cu care posesorii să poată realiza singuri reparații – Cronica de Tehnologie

1. Apple va vinde componente de iPhone și instrumente cu care posesorii să poată realiza singuri reparații. Noul program Self Service Repair, care va fi lansat anul viitor, prevede ca Apple să și publice online manualele necesare. Compania americană plănuiește să extindă, apoi, programul, urmând să includă și Mac-urile cu M1. (Profit.ro)

2. Mozilla a lansat un serviciu de email aliases (care ascunde adresa reală de e-mail, pentru a proteja identitatea utilizatorului și a evita eventualul spam), numit Firefox Relay. Acesta oferă gratuit 5 aliasuri și un număr nelimitat de aliasuri pentru $0.99 pe lună. (The Register)

3. Instagram va închide Threads pe 31 decembrie. Threads a fost gândită ca o aplicație de chat “camera-first”, prin care utilizatorii Instagram să comunice cu persoanele din lista “Close Friends”. (TechCrunch)

4. Apple a lansat iOS 15.1.1, un update al cărui unic scop pare a fi rezolvarea unei probleme care ducea la întreruperea apelurilor. Se pare că de această problemă sufereau un mic procent din utilizatorii de iPhone 12 și iPhone 13. (News.ro)

5. Instagram anunță “rage shake”, o funcție prin care utilizatorii pot raporta probleme în funcționarea serviciului prin agitarea scurtă a mâinii cu care este ținut telefonul. Totodată, Instagram oferă, în sfârșit, opțiunea ștergerii unei singure imagini dintr-un carusel. (The Verge)

6. Spotify extinde disponibilitatea serviciului de subscripții pentru podcast-uri, care poate fi, acum, folosit inclusiv în România. Platforma de streaming a inclus mai multe opțiuni privind prețul abonamentului (între $0.49 și $150) și le dă creatorilor de conținut posibilitatea să descarce datele de contact ale abonaților. (Profit.ro)

7. Cele mai populare 5 conturi de pe TikTok nu se regăsesc în primele 50 de pe Facebook, YouTube, Twitter sau Instagram. Spre deosebire de celelalte platforme, care avantajează marile branduri și celebritățile, TikTok pare să favorizeze creatorii individuali. (Axios)

8. Google a implementat în Maps mai multe noutăți, majoritatea anunțate anterior. Dintre acestea se remarcă extinderea în peste 2.000 de magazine din SUA a serviciului Pickup with Google Maps, despre care Google spune că ajută utilizatorii să aștepte mai puțin de 5 minute pentru ridicarea comenzilor. (Engadget)

9. Cercetătorii au studiat, folosind o specie mutant de șoareci, meioza, procesul care crează ouăle și sperma. Studiul, care a urmărit mutațiile genetice ireversibile, va ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine ce se întâmplă când apar probleme. (MedicalXpress)

10. Barbados anunță deschiderea primei ambasade diplomatice în metavers. Autoritățile insulei cu sub 300.000 de locuitori spun că au semnat o înțelegere în acest sens cu Decentraland și urmează să ajungă la un acord cu alte două platforme de realitate virtuală. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
40% din site-urile web folosesc acum WordPress – Cronica de Tehnologie
Google cumpără Raxium, un startup care produce microLED-uri pentru ecrane de AR și VR – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău