Apple vrea sa conecteze iPhone-urile direct la satelit – Cronica de Tehnologie

1. Apple lucrează o tehnologie care va conecta iPhone-urile și restul produselor companiei direct la satelit. Astfel, Apple ar putea îmbunătăți funcția de localizare și propriul serviciu de hărți, dar ar putea și să vândă propriile servicii de internet și telefonie prin satelit, în locul sau ca alternativă la cele ale operatorilor. (Profit.ro)

2. Ripple obține o finanțare de $200 milioane, ajungând să valoreze $10 miliarde. Compania care folosește criptomonedele pentru transferuri internaționale de bani deține rezerve enorme de XRP, a treia cea mai valoroasă monedă virtuală. (Fortune)

3. Folosind datele de localizare dintr-o bază de date expusă online, care conținea informații de la 12 milioane de smartphone-uri, jurnaliștii de la New York Times au reușit, printre altele, să stabilească pe unde s-a deplasat Donald Trump. (NY Times)

4. Programul de bug bounty al Apple, la care până acum aveau acces un număr limitat de specialiștii și companii de securitate, a fost deschis tuturor celor care descoperă probleme de securitatea ale dispozitivelor companiei. (ZDNet)

5. Facebook a cumpărat Packagd, un startup de video shopping pe care-l va folosi pentru un sistem de live shopping în cadrul Marketplace. Anterior, Packagd dezvolta servicii similare pentru YouTube. (Bloomberg)

6. SEC investighează listarea la bursă a mai multor companii, printre care și Slack. Investigația vizează modul în care au decurs tranzacțiile în prima zi la bursa din New York. (WSJ)

7. Marina Statelor Unite interzice folosirea aplicației TikTok din cauza suspiciunilor de spionaj. Telefoanele care o folosesc nu vor avea acces la intranetul US Navy. (Reuters)

8. ToTok, una din aplicațiile care cresc în popularitate la nivel global, este folosită pentru spionaj de Emiratele Arabe Unite, spun autoritățile americane. Aplicația de chat care avea deja mai multe milioane de download-uri a fost eliminată din magazinele oficiale de aplicații pentru Android și iPhone. (NY Times)

9. Platformele online și aplicațiile care vor să opereze în China vor trebui să folosească un algoritm bazat pe inteligență artificială pentru moderarea conținutului. Prevederea face parte dintr-un nou set de reguli pentru conținutul online, care va intra în vigoare din martie 2020. (WSJ)

10. Grupul german de anunțuri Scout24 vinde AutoScout24, cel mai mare serviciu de anunțuri auto din Uniunea Europeană, cu €2,9 miliarde către Hellman & Friedman. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Google Home a fost prins că ascultă, în secret, sunete ambientale – Cronica de Tehnologie
37% dintre administratorii rețelelor se tem cel mai mult, în ceea ce privește securitatea, de vulnerabilitățile aplicațiilor folosite – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău