Apple vrea să doteze căștile AirPods cu funcții de sănătate – Cronica de Tehnologie

1. Cassie, un robot pe două picioare, a învățat singur să meargă folosind tehnica reinforcement learning – învățarea comportamentului complex prin încercări repetate. Inginerii amintesc, însă, că mersul în simulări și mersul în mediul real sunt două lucruri diferite, iar la cel din urmă mai este mult de lucru. (MIT Technology Review)

2. Divizia Amazon din India a creat copii ale unor produse originale și le-a vândut mai ieftin. Conform unor documente interne, începând cu 2016, clonele dezvoltate de Amazon au fost scoase în față prin manipularea rezultatelor la căutări. (Reuters)

3. Apple vrea să doteze căștile AirPods cu funcții de sănătate. Acestea ar putea, pe viitor, să îmbunătățească auzul, să măsoare temperatura corpului și să urmărească poziția utilizatorului, cu alerte care să-i amintească acestuia să-și corecteze poziția. (Profit.ro)

4. Huawei pierde teren pe piața echipamentelor 5G, în vreme ce Ericsson și Samsung cresc. Huawei mai are 28.8% din piață, în vreme ce Ericsson a ajuns la 15% și este cel mai important competitor. În ceea ce privește smartphone-urile, Apple are cea mai mare cotă pe piața 5G, cu 28.3%, urmată de Oppo, cu 14,4%. (WSJ)

5. SUA au devenit cea mai importantă sursă de bitcoin, după ce China a interzis minarea. Noile interdicții din China au ajutat SUA să crească în doar câteva luni de la 17% la 35%. O creștere spectaculoasă s-a înregistrat și în Kazakhstan, țară care a ajuns la 18%. (FT)

6. Ecranul și rezistența la praf sunt principalele calități ale lui Apple Watch Series 7 (de la $400). De cealaltă parte, bateria ține o singură zi, iar încărcarea wireless ar fi fost mai rapidă și mai accesibilă dacă ar fi existat suport pentru standardul Qi. (The Verge)

7. La frecvențe foarte mici, ultrasunetele pot fi folosite pentru reciclarea bateriilor. Oamenii de știință suedezi au reușit, astfel, pentru prima oară, să extragă materiale valoroase dintr-o baterie defectă de mașină. Nu doar că nu se mai folosesc agenți periculoși, precum acidul sulfuric, însă procesul este cu 50% mai rapid și oferă o rată superioară de extracție. (Phys)

8. SUA au organizat un eveniment virtual, la care participă 30 de țări, pe tema combaterii atacurilor cu ransomware. China și Rusia nu au fost invitate, însă participarea viitoare a Rusiei nu este exclusă. (The Record)

9. Mark Zuckerberg și viitorul CTO Facebook, Andrew Bosworth, au postat poze în care poartă o cască de VR. Prototipul, care încă nu se știe dacă se va transforma sau nu într-un produs final, este legat de cei de la Facebook de conceptul de metaverse. (The Verge)

10. Acer a prezentat ConceptD 7 SpatialLabs (de la €3,599), un laptop cu ecran 3D pentru care nu sunt necesari ochelari. În schimb, acesta folosește mai multe soluții hardware și software pentru a crea experiența 3D, printre care o cameră specială cu doi senzori care urmăresc mișcarea ochilor și a capului, o lentilă optică ce reflectă două imagini diferite și o aplicație care ajustează imaginea în timp real. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va lansa zilele acestea xCloud pentru iOS și PC, în versiune beta – Cronica de Tehnologie
Amazon întrerupe furnizarea soluțiilor de recunoaștere facială poliției din Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău