Aproape 140 de miliarde de lei împrumutați de guvern între 2017 și 2020 – Cronica dimineții

1. Datoria nouă, contractată de Guvern în intervalul 2017-2020, se va situa la 139,6 miliarde de lei, potrivit estimărilor Comisiei Europene. Suma este mai mare chiar și decât împrumuturile de 136,9 miliarde de lei contractate de România în perioada 2009-2012, ani de criză și recesiune. (Profit.ro)

2. Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, aseară, că PSD nu deţine informaţii potrivit cărora candidatura lui Dan Nica pentru funcţia de comisar european ar fi fost respinsă. Declarația vine după ce Digi24 a anunțat respingerea lui Nica. (News.ro)

3. Un sondaj WSJ/NBC arată că 55% dintre americani consideră că acțiunile președintelui Trump în ceea ce privește Ucraina sunt îngrijorătoare și trebuie investigate. Însă doar 43% au declarat că susțin demiterea lui Donald Trump pe baza faptelor cunoscute la acest moment. (WSJ)

4. Casa Albă a trimis o scrisoare prin care anunța Camera Reprezentanților că nu va coopera în cererea de demitere a președintelui Trump. (WSJ)

Promo: Celebrul economist american Nouriel Roubini vine în România pe 11 noiembrie, pentru un eveniment organizat de Profit.ro. Detalii despre conferință găsiți aici.

5. Prețul benzinei în California a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. Californienii plătesc $4,18 pentru un galon de combustibil în timp ce media națională în SUA este de $2,65. (Link)

6. Nissan a decis ca noul său CEO să fie Makoto Uchida, șeful diviziei China al companiei, un veteran al Nissan, cu experiență în achizițiile comune cu Renault. (Profit.ro)

7. Numărul cazurilor de sifilis, gonoree și chlamydia, boli,cu transmitere sexuală, a ajuns la un record anul trecut în SUA, depășind 2,4 milioane. (NYTimes)

8. Johnson & Johnson va trebui să-i plătească $8 miliarde despăgubiri unui bărbat căruia i-au crescut sânii după ce a consumat un medicament produs de compania americană, fără să fie avertizat de acest risc. (Reuters)

9. Sony a confirmat că va lansa consola PlayStation 5 înaintea Crăciunului de anul viitor. (TheVerge)

10. Simone Biles, 22 de ani, a devenit gimnasta cu cele mai multe medalii câștigate la Campionatele Mondiale. Biles a câștigat cea de-a 21 medalie la Mondialele de la Stuttgart. 15 dintre cele 21 de medalii sunt de aur. (CNN)

Fotografia dimineții – Armata turcă se deplasează către granița cu Siria. Bülent Kılıç/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Aproape 500.000 de români au depus cereri pentru a trăi și a lucra în Regatul Unit după Brexit – Cronica dimineții
Slujba de Înviere a fost oficiată fără credincioși în toate lăcaşurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău