Astăzi începe la Sibiu festivalul Astra Film – Cronica de Divertisment

1. Astăzi începe la Sibiu festivalul Astra Film, în cadrul căruia vor fi proiectate 17 documentare românești, dintre care 14 în premieră națională. Proiecțiile vor avea loc în prezența realizatorilor, care la final vor dialoga cu publicul. Printre producții se numără “The Chalice. Of Sons and Daughters”, “Amintiri din comunitate: Gheorgheni și Frumoasă”, “Vulturii din Țaga”, În căutarea inginerului Dragomirescu”, “Globus” sau “Pentru mine tu ești Ceaușescu”. (Astra Film Festival)

2. Festivalul de muzică Balkanik începe astăzi și continuă până duminică la Grădina Uranus din București. Printre artiștii participanți se numără Onuka (Ucraina), Baba Zula (Turcia), Orange Blossom (Franța), Bubliczki (Polonia), Meszecsinka (Ungaria), Surorile Osoianu (Republica Moldova) sau Iarba fiarelor (România). Un bilet pentru o zi costă 75 lei, în timp ce abonamentul pentru întregul festival este 125 lei. (Entertix)

3. Documentarul “Gutsy” cu Hillary Clinton și fiica sa Chelsea Clinton are astăzi premiera pe platforma Apple TV+. Producția în 8 părți prezintă călătoriile celor două femei din familia fostului președinte american Bill Clinton pentru a discuta cu femei curajoase în domeniilor lor de activitate, inclusiv artiste, activiste de mediu sau lideri de comunitate. Documentarul are la bază cartea “The Book of Gutsy Women” publicată de Hillary Clinton și Chelsea Clinton în 2019.

4. Documentarul în patru părți “My Life as a Rolling Stone” realizat în acest an de BBC este disponibil acum și în România pe platforma HBO Max. Fiecare episod spune povestea unuia dintre cei patru membri ai legendarei trupe rock Rolling Stone: Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood și Charlie Watts.

5. Documentarul “Elvis” poate fi urmărit acum pe platforma HBO Max pentru a afla viața celebrului artist american, de la copilărie până când a devenit un star rock în anii ‘50. Elvis este interpretat de Austin Butler, în timp ce Tom Hanks joacă rolul managerului său, colonelul Tom Parker.

Bonus: Filmul cu super-eroi “Thor: Love and Thunder” din Universul Cinematic Marvel, care a avut premiera la cinema în luna iulie, poate fi vizionat acum pe platforma Disney+. Thor își unește puterile cu Regele Valkyrie, Korg și cu fosta sa iubită, devenită între timp noul “Mighty Thor” (Puternicul Thor), pentru a înfrunta un ucigaș galactic cunoscut sub numele de „Gorr the God Butcher” (Gorr Călăul Zeilor), care vrea să anihileze specia zeilor, căutând răzbunare.

6. Thriller-ul românesc “Balaur” inspirat din fapte reale are astăzi premiera la cinema. Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș, dar începe o relație amoroasă cu un elev de 16 ani. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea tânărului devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales după ce se spovedește preotului.

7. O altă premieră la cinema este drama horror “Men”, în care Harper se retrage în mediul rural englezesc cu o tragedie personală. Totuși, cineva sau ceva din pădurea din apropiere pare că o urmăreşte, iar totul se transformă rapid într-un veritabil coşmar, marcat de amintirile şi de temerile sale cele mai sumbre.

8. Noul documentar “The Anthrax Attacks” produs de Netflix va avea premiera pe platforma de streaming joi, 14 septembrie. Producția prezintă investigația realizată de FBI cu privire la scrisorile care conțineau spori de antrax și care au fost trimise mai multor redacții de publicații și unor senatori americani la numai o săptămână după atacurile de 11 septembrie 2001.

9. Documentarul “Uncharted Amazon” realizat în 2016 are premiera sâmbătă pe platforma Netflix și oferă o perspectivă complexă asupra Pădurii Amazoniene, atât din perspectiva provocărilor apurute pentru faună, cât și a importanței acesteia din punct de vedere climatic.

10. Pe platforma Disney+ este disponibil “Obi-Wan Kenobi: A Jedi’s Return”, un documentar despre modul în care a fost realizat serialul “Obi-Wan Kenobi”, care a avut premiera în acest an. În cadrul documentarului, actorul Ewan McGregor povestesc principalele provocări de la filmări și despre revenirea sa în universul Star Wars.

Ți-ar mai putea plăcea
“The Hitman’s Wife’s Bodyguard” și “Mortal Kombat”, premierele săptămânii la cinema – Cronică de Divertisment
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) a fost reprogramat pentru perioada 31 iulie – 9 august – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău