Astăzi, România joacă meciul decisiv la CE de Tineret, împotriva Germaniei – Cronica sportivă

1. România joacă astăzi, de la ora 19.00, meciul decisiv la Campionatul European de Fotbal Tineret, împotriva reprezentativei Germaniei. Înaintea acestui meci, Germania și România sunt pe primele două locuri ale grupei, cu 4 puncte, urmate de Olanda, cu 2 puncte și de Ungaria, cu 0 puncte. Primele două din grupe se califică în sferturile competiției. Adrian Mutu, selecționerul U21, a exclus ideea de a face calcule înaintea jocului, de a se concentra pe un egal cu goluri sau de a aștepta vești de la Olanda Ungaria, mizând pe o victorie a tricolorilor. (Gsp.ro)

2. Tot astăzi, se mai joacă următoarele meciuri la Euro 2021 U21:

-Olanda – Ungaria, în grupa A, de la ora 19.00;

-Italia – Slovenia și Spania – Cehia, în grupa B, de la ora 22.00.

3. A doua runda a grupelor de la EURO U21 ne-a oferit doar două echipe deja calificate (Danemarca și Portugalia) și o singură echipă eliminată matematic (Ungaria). Alte plusuri după primele două jocuri: spiritul de luptă al României, Dany Mota, Franța și Lukas Nmecha. (Tackle.ro)

4. Astăzi se joacă și primele meciuri contând pentru etapa a treia a calificărilor pentru Campionatul Mondial din Qatar din 2022, care se vor disputa după următorul program:

-în grupa A, Azerbaijan – Serbia (de la ora 19.00) și Luxemburg – Portugalia (de la ora 21.45);

-în grupa E, Belgia – Belarus și Țara Galilor – Cehia, ambele de la ora 21.45;

-în grupa G, Gibraltar – Olanda, Muntenegru – Norvegia și Turcia – Letonia, toate de la ora 21.45; 

-în grupa H, Cipru – Slovenia (de la ora 19.00), Croația – Malta și Slovacia – Rusia (ambele de la ora 21.45).

5. Programul play-off-ului și play-out-ului din Liga 2 a fost stabilit ieri, într-o tragere la sorți care a avut loc la Casa Fotbalului. Primele şase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off în care partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. În prima etapă, programată pe 3 aprilie, vom avea duelurile: CS Mioveni – U Craiova 1948, Csikszereda – Rapid și Dunărea Călăraşi – ASU Politehnica Timişoara. (Gsp.ro)

6. Honduras şi Mexic sunt ultimele două echipe de fotbal calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au câștigat meciurile cu SUA, respectiv Canada. Tragerea la sorți pentru turneul de fotbal masculin de la Tokyo, la care vor participa 16 echipe (inclusiv România), va avea loc pe 21 aprilie. (News.ro)

7. Între timp, în vederea stabilirii celor mai bune condiții de prevenire a răspândirii COVID-19, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunțat o serie de competiții premergătoare celor oficiale, respectiv 18 evenimente preolimpice. Pentru cinci competiții „test”, printre care mai multe probe de atletism, le-ar putea fi permisă participarea și sportivilor străini. (Eurosport)

8. Delegația României pentru Jocurile Olimpice, care ar trebui să debuteze pe 23 iulie, are componenți de la treisprezece sporturi, cei mai numeroși fiind deocamdată la fotbal și la canotaj. România are o delegație care numără 60 de sportivi, dar până în iulie se pot adăuga și alții, în funcție de rezultatele la turneele preolimpice. (Gsp.ro)

9. După succesul de la UK Championship, Neil Robertson a reușit o sesiune decisivă incredibilă, în finala Tour Championship de snooker, și s-a impus cu 10-4 în fața lui Ronnie O’Sullivan. Ultimul se află la a cincea finală consecutivă pierdută. (Eurosport)

10. Jucătoarea română de tenis Cristina Dinu a câştigat turneul ITF de la Antalya, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce a învins-o în finală pe a patra favorită, japoneza Mai Hontama, cu 6-2, 6-3. (Spotmedia)

Transmisiuni din sport, azi la TV:

-ora 18.00 – ATP Miami, tenis masculin – Eurosport 2

-ora 19.00 – Germania – România, Euro 2021 U21 – TVR 1

-ora 19.00 – Olanda – Ungaria, Euro 2021 U21 – TVR 2

-ora 20.00 – WTA Miami, tenis feminin – Digi Sport 2

-ora 22.00 – Italia – Slovenia, Euro 2021 U21 – TVR 1

-ora 22.00 – Spania – Cehia, Euro 2021 U21 – TVR 2

Ți-ar mai putea plăcea
FC Dinamo a anunţat că Red&White 2022 Management a devenit acţionarul majoritar al societăţii – Cronica Sportivă
România a terminat pe locul 12 Campionatul Mondial de Handbal feminin – Cronica Sportivă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău