Australia a acuzat oficial China că-i atacă infrastructura guvernamentală și rețelele din sectorul privat – Cronica de Tehnologie

1. UiPath va disponibiliza 420 de angajați începând cu această lună, adică aproximativ 10% din forța de muncă. Disponibilizările fac parte dintr-un plan global de restructurare, care se estimează că va costa între $17 milioane și $25 de milioane până în primul trimestru al anului fiscal 2026. (Profit.ro)

2. Casa Albă lansează un program de finanțare în valoare de $1.6 miliarde pentru proiecte de cercetare și dezvoltare în domeniul împachetării cipurilor. Împachetarea este un proces esențial în dezvoltarea cipurilor, având atât rol de protecție, cât și pentru conectarea la diverse dispozitive. (Bloomberg)

3. Sam Altman și Arianna Huffington lansează Thrive AI Health, un startup care-și propune să dezvolte un antrenor AI de sănătate,  personalizat pentru fiecare om în parte. Thrive AI Health va fi finanțat de Open AI și Thrive Global. (Time)

4. Australia a acuzat oficial China că-i atacă infrastructura guvernamentală și rețelele din sectorul privat. Declarația, care vizează grupul de hackeri cunoscut drept APT40, are susținerea agențiilor de securitate și inteligență ale țărilor membre Five Eyes. (FT)

5. Andreessen Horowitz și-a făcut un stoc compus din mii de plăci video, inclusiv puternicele Nvidia H100, cu scopul de a ajunge să dețină peste 20.000 de astfel de plăci. Compania vrea să închirieze plăcile video startup-urilor de AI pe care le finanțează. (The Information)

6. Statele Unite au descoperit o așa-numită fermă de boți pe care RT (instituție media rusă de stat) o folosea pentru a face propagandă pe X/Twitter prin aproape 1.000 de conturi. RT posta inclusiv imagini generate de AI pentru a răspândi informații false. (PC Mag)

7. Google Maps aduce vitezometrul și limitele de viteză pe iPhone și CarPlay. Acestea ajung pe platformele Apple la cinci ani de când există pe Android și la opt ani de când Waze oferă facilități similare. (Profit.ro)

8. Tesla tratează preferențial șoferii, susțin foști angajați ai companiei. Departamentul de procesare a datelor ar acorda o prioritate mai mare informațiilor generate de mașinile unor personalități, printre care se numără Elon Musk și mai mulți influenceri YouTube. (BI)

9. Pixel Watch 3 ar urma să aibă ecrane de 41mm și 45mm, cu rame mai mici în jurul acestora. Viitorul smartwatch va oferi și suport Ultra-Wideband, după ce Google s-a răzgândit și nu a mai implementat această facilitate pe Pixel Watch 2. (Android Authority)

10. Statul american Illinois va cere părinților să-și remunereze copiii care apar în conținutul postat pe platformele sociale. Vor fi plătiți, astfel, copiii sub 16 ani care apar în cel puțin 30% din conținutul postat de părinți, banii fiind livrați într-un fond la care copilul va dobândi acces când va împlini 18 ani. Conform legii, părinții care nu respectă noua reglementare vor putea fi dați în judecată de copii. (Fortune)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackeri au spart sistemele unuia dintre contractorii FSB, fostul KGB – Cronica de Tehnologie
Primul token digital, similar unei monede digitale, aprobat de autoritățile americane – Cronica de Tehnologie