Australia a dat industriei online termen de șase luni să elaboreze norme pentru siguranța copiilor – Cronica de Tehnologie

1. Australia a dat industriei online termen de șase luni să elaboreze norme pentru siguranța copiilor, astfel încât aceștia să nu mai poată vedea conținut nepotrivit, inclusiv pornografie, pe internet. Măsurile pot avea în vedere sisteme de verificare a vârstei, funcții de control parental și estomparea sau filtrarea conținutului nepotrivit. (Reuters)

2. Figma a dezactivat o funcție de AI lansată recent, care promitea să ajute designerii în crearea interfețelor grafice. Asta după ce un designer a arătat cum, de fiecare dată când i se cerea să creeze grafica pentru o aplicație de vreme, AI-ul Figma copia aplicația de vreme dezvoltată de Apple. (404media)

3. Phil Schiller (șeful App Store) va face parte din consiliul OpenAI, unde va avea rol de observator. Poziția obținută de Apple (similară cu cea avută deja de Microsoft) este parte a înțelegerii dintre Apple și OpenAI, care va duce la implementarea ChatGPT pe iPhone. (Bloomberg)

4. Guvernul american anunță o finanțare de $504 milioane pentru 12 hub-uri tehnologice regionale, printre care New York, Florida, Nevada și South Carolina. Banii ar trebui să ajute la extinderea cercetării în domenii precum inteligența artificială, fabricarea semiconductorilor și energia curată. (Bloomberg)

5. Viitoarea serie de smartphone-uri Pixel 9 va beneficia de un set de funcții de inteligență artificială, ce vor folosi brandul Google AI. Printre altele, va exista o funcție prin care va putea fi căutat conținutul din capturile de ecran. (Android Authority)

6. Emisiile Google au crescut cu 48% în ultimii cinci, în ciuda obiectivelor companiei de a ajunge la zero emisii până în 2030. Principala cauză a creșterii poluării o reprezintă consumul de energie electrică al centrelor de date, necesare pentru multe dintre activitățile companiei, în frunte cu inteligența artificială. (News.ro)

7. Un judecător federal a blocat temporar o nouă lege din Mississippi, care impunea acordul parental pentru copiii care încearcă să-și creeze conturi pe rețelele sociale și sisteme de verificare a vârstei pentru toți utilizatorii. Legea, menită să protejeze copiii de conținutul sexual, ar fi trebuit să intre în vigoare luni. (The Verge)

8. Meta a prezentat un instrument de AI, care creează obiecte 3D de înaltă rezoluție, în mai puțin de un minut, pe baza unei descrieri scrise. Numit Meta 3D Gen, acest instrument este de 3 – 10 ori mai rapid decât soluțiile similare care există în prezent. (VB)

9. Serviciul de streaming video gratuit (cu reclame) Tubi s-a lansat ieri în Marea Britanie. Acesta va oferi peste 20.000 de filme și episoade licențiate, printre alții, de la Disney, Lionsgate, NBCUniversal și Sony. (Hollywood Reporter)

10. China vrea să-și dezvolte propria interfață creier-computer. În acest sens, va fi format un comitet tehnic, care va trebui să elaboreze standardele necesare pentru codificarea, comunicarea și decodificarea prin viitoarea interfață. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Coinbase se va lista pe Nasdaq la o evaluare de $65.3 miliarde – Cronica de Tehnologie
Mai multe bănci americane, printre care Wells Fargo, Bank of America și JPMorgan, lucrează la un portofel digital – Cronica de Tehnologie