Australia mobilizează rezerviștii pentru a lupta cu incendiile – Cronica dimineții

1. Guvernul australian a apelat la rezerviști pentru a ajuta pompierii să stingă incendiile și în organizarea evacuărilor. Este cea mai mare mobilizare de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial. Peste 12 milioane de acri, o suprafață mai mare decât cea a Elveției, au ars până acum. (NYTimes)

2. Primăria Sectorului 1 din Bucureşti a lansat o licitaţie de 2,41 miliarde lei (504 milioane euro), fără TVA, pentru construcţia unui spital de urgenţă categoria I A. (News.ro)

3. Startupul TypingDNA, lansat în 2016 de trei români, a anunțat primirea unei investiții de $7 milioane, Serie A, de la Gradient Ventures, fondul de investiții Google pentru AI, Techstars și GapMinder. (VentureBeat)

4. BNR a anunţat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 31 decembrie 2019, de 32,926 miliarde euro, cu 891 milioane euro mai mici decât în 30 noiembrie 2019. Acesta este cel mai mic nivel din iunie 2019 până în prezent. (News.ro)

5. Activitățile industriei prelucrătoare americane au înregistrat în decembrie cea mai mare scădere din ultimii 10+ ani. (Profit.ro)

6. Mai multe manifestaţii au avut loc în marile oraşe americane (Washington, New York, Chicago), participanţii scandând că nu vor război cu Iranul, a doua zi după atacul soldat cu uciderea generalului Qassem Soleimani. (News.ro)

7. Amazon analizează deschiderea unor magazine fizice în Germania, a doua sa piață ca mărime, după SUA. (Reuters)

8. Uber și Postmates vor da în judecată statul California pentru a bloca legea care-i obligă să-și reclasifice șoferii/curierii ca angajați. (WSJ)

9. Aproape 90% din creșterea înregistrată de sectorul tech american, între 2005 și 2017, a fost concentrată în 5 orașe din 3 state: San Francisco, San Jose și San Diego (California); Seattle (Washington) și Boston (Massachusetts). (Quarz)

10. Palau devine prima țară din lume care a interzis, de la 1 ianuarie, cremele pentru protecție solară ce conțin ingredienți dăunători pentru corali și ecosistemul marin. (BBC)

Fotografia dimineții – Patru generații ale familiei regale britanice și succesiunea la tron:

 

Ți-ar mai putea plăcea
România este țara UE cu cea mai mică pondere de angajați care au lucrat de acasă – Cronica dimineții
România depășită de Republica Moldova și Albania în topul mondial care analizează starea de bine a copiilor – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău