Autoritatea europeană de protecție a datelor a lansat o nouă investigație împotriva Google – Cronica de Tehnologie

1. ARM le-a transmis angajaților să suspende orice contracte și proiecte cu Huawei, pentru a respecta noua lege care prevede că Guvernul american trebuie să aprobe contactele de afaceri dintre companiile americane și producătorii considerați un risc de securitate. Este așteptat ca și Intel să anunțe o decizie similară, ceea ce va aduce Huawei în imposibilitatea procurării procesoarelor. Inclusiv propriile chipset-uri Kirin se bazează pe arhitectura ARM. (Profit.ro)

2. Google are dificultăți în a afișa rezultate recente la căutări din cauza unui bug care afectează procesul de indexare a site-urilor. Problema devine vizibilă când rezultatele sunt filtrate pentru a afișa doar informațiile indexate în ultima oră. (CRN)

3. Qualcomm a pierdut procesul în care FTC o acuza de practici concurențiale incorecte pe piața chipurilor wireless. Qualcomm ar fi cerut taxe foarte mari producătorilor de telefoane pentru licențierea tehnologiilor sale – o idee susținută și de Apple înainte de a renunța la acuzații. Decizia ar putea reduce sumele plătite de producătorii de smartphone-uri pentru funcționarea unora dintre cele mai elementare funcții, inclusiv apelurile audio și conectarea la internet. (Fosspatents)

4. Ola renunță la livrările de mâncare și disponibilizează un mare număr de angajați. În urmă cu 18 luni, Ola achiziționa Foodpanda India. (Livemint)

5. Autoritatea europeană de protecție a datelor a lansat o nouă investigație împotriva Google, urmând să analizeze dacă procesarea datelor în tranzacțiile din advertising respectă legislația comunitară. (CNBC)

6. Pilotul automat actualizat recent de Tesla pentru a schimba singur benzile nu face acest lucru la fel de bine ca omul. Sistemul necesită atenția șoferului, deși trebuia să fie autonom. (Consumer Reports)

7. Utilizatorii de smartphone-uri cu Android și iPhone-uri pot fi urmăriți pe baza unei noi tehnici care folosește datele de calibrare a senzorilor (giroscop, accelerometru, magnetometru). Tehnica numită SensorID poate urmări acțiunile utilizatorilor atât în navigarea web, cât și în cadrul aplicațiilor mobile. (ZDNet)

8. Razer a anunțat că va închide serviciile Forge TV și magazinul Ouya pe 25 iunie, ceea ce va duce și la închiderea consolei de jocuri pentru Android, Ouya, care costa 99 de dolari și a fost finanțară prin crowdfunding. (Polygon)

9. Deutsche Bank a confirmat că sistemul pe care-l folosește pentru depistarea tranzacțiilor frauduloase este defectuos, după ce fusese anterior acuzată de un ziar din Germania că face o analiză prea relaxată a tranzacțiilor. Prețul acțiunilor Deutsche Bank a ajuns săptămâna aceasta la cel mai mic nivel istoric. (FT)

10. Acordul semnat anul trecut de Apple și Amazon prin care iPhone-urile noi și celelalte produse Apple sunt acum comercializate oficial pe cel mai mare magazin online a dus la dispariția din cadrul platformei a dealerilor care vindeau produse Apple. Aceștia ar mai putea să activeze pe Amazon doar dacă devin reselleri autorizați de Apple și cumpără produse recondiționate în valoare de cel puțin $2,5 milioane la fiecare trei luni și doar de la retaileri cu vânzări anuale de peste $5 miliarde, precum operatorii din comunicații și marile lanțuri comerciale. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Clubhouse renunță la sistemul de acces pe bază de invitații – Cronica de Tehnologie
Hackerii au furat 780GB de date proprietate a publisherului de jocuri Electronic Arts – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău