Autoritățile americane analizează achizițiile făcute de Facebook – Cronica de Tehnologie

1. FTC analizează felul în care Facebook face achiziții, pentru a stabili dacă gigantul american nu folosește această strategie pentru a elimina concurența. În ultimii 15 ani, Facebook a achiziționat în jur de 90 de companii. (WSJ)

2. 32 milioane de dosare medicale au fost accesate în urma unor hack-uri în prima jumătate a acestui an. Cifra este deja de peste două ori mai mare decât cea pentru întreg anul trecut. (Engadget)

3. Amazon renunță la butoanele Dash, care vor înceta să funcționeze pe 31 august. Decizia vine ca urmare a numărului redus de utilizatori și după ce compania americană anunțase deja că nu mai vinde butoane noi. (Cnet)

4. Intel a prezentat a zecea generație de procesoare pentru laptopuri, Ice Lake. Bazate pe un proces de fabricare pe 10 nanometri, cele 11 procesoare care vor fi lansate în prima fază includ opțiuni grafice diferite și denumiri mai complicate, ceea ce va face mai dificil procesul de alegere. (Engadget)

5. Twitch pierde cel mai mare streamer de Fortnite, care va părăsi platforma în favoarea Mixer. Tyler “Ninja” Blevins va activa exclusiv în cadrul serviciului de streaming deținut de Microsoft. (The Verge)

6. YouTube și-a modificat algoritmul pentru a scoate la suprafață filmări de calitate în care sunt implicați copii. Serviciul încearcă să facă pe plac FTC, însă modificarea a creat îngrijorări în rândul creatorilor de conținut. (Bloomberg)

7. Pinterest a pierdut doar $26 milioane în Q2, așteptările analiștilor fiind în jurul a $39 milioane. Acțiunile companiei au crescut cu 15% după anunț. (CNBC)

8. YouTube rămâne serviciul video care generează cele mai mari venituri pe toate platformele mobile. În Q2, YouTube a înregistrat venituri de $138 milioane, cu 220% mai mult decât în Q2 2018. 70% din venituri provin de la utilizatorii din Statele Unite. (TheNextWeb)

9. Bird lansează o nouă trotinetă electrică, care promite o autonomie cu 50% mai mare decât modelul anterior. Bird Two dispune de senzori antivandalism care comunică direct producătorului când o trotinetă se defectează. (The Verge)

10. Google va întrerupe ascultarea înregistrărilor făcute de Google Assistant pe teritoriul Uniunii Europene cel puțin pentru 3 luni. (Profit.ro) Același lucru îl face și Apple legat de Siri, însă pe o perioadă nedeterminată și la nivel global. Apple va lansa un update software care va da posibilitatea utilizatorilor să opteze sau nu pentru participarea la ceea ce compania numește “clasificare”. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
WhatsApp trimite, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi – Cronica de Tehnologie
Fost șef al NSA: Este doar o chestiune de timp până când atacurile cibernetice vor fi considerate acte de război – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău