Avast a vândut istoricul de navigare al utilizatorilor săi către diverse companii – Cronica de Tehnologie

1. Guvernul britanic se pregătește să acorde Huawei permisiunea de a participa la licitația pentru dezvoltarea infrastructurii 5G a țării. Boris Johnson ar urma astfel să ignore avertismentele de la Washington și să riște relațiile cu serviciile americane de informații. (Bloomberg)

2. Oamenii de știință au descoperit o modalitate prin care pot detecta undele electromagnetice terahertz. Undele terahertz au o frecvență foarte înaltă: 1 terahertz = 1.000 gigahertz (un telefonul funcționează la câțiva gigahertz). Cu cât frecvența este mai mare, cu atât este mai rapid și transferul. (Phys.org)

3. Avast a vândut istoricul de navigare al utilizatorilor săi unor companii precum Microsoft, Google, Pepsi, Expedia, Intuit, Keurig, Condé Nast, Sephora și Loreal. Vânzarea datelor, realizată printr-o subsidiară, ar fi generat milioane de dolari pentru Avast. O singură companie de marketing a plătit peste $2 milioane anul trecut pentru un instrument care arată unde au dat click utilizatorii pe site-urile pe care le-au vizitat. (Profit.ro)

4. Google va închide în ianuarie 2021 serviciul App Maker, care face încă parte din G Suite și facilitează dezvoltarea simplificată a unor aplicații de business. Motivul închiderii este numărul mic de utilizatori. (Venture Beat)

5. Bird primește o finanțare de $75 milioane și cumpără operatorul de trotinete Circ, numit anterior Flash. $350 milioane de dolari în finanțări a primit până acum Bird. (VentureBeat)

6. Oamenii de știință apelează la satelitul CryoSat, operat de Agenția Spațială Europeană, pentru a înțelege complexitatea factorilor care duc la topirea ghețarului Pine Island, cel care a contribuit cel mai mult la creșterea nivelului oceanelor în ultimele decade. (ESA)

7. Grubhub a adăugat restaurante în serviciile sale de livrări fără acordul acestora. În locul unui parteneriat cu restaurantele, Grubhub trimitea un angajat propriu care dădea comanda și o livra. (SF Chronicle)

8. Un proiect de lege propus atât de democrați, cât și de republicani, prevede 2028 ca termen limită pentru trimiterea de către NASA a unei misiuni cu astronauți pe Lună, în loc de 2024, așa cum vroia administrația Trump. Același act impune 2033 ca termen pentru o misiune similară pe Marte. (SpaceFlightNow)

9. Star Trek: Picard a ajutat serviciul de streaming CBS All Access să bată recordul de abonați noi stabilit în februarie 2019. Noul serial a bătut cu 150% recordul de stream-uri în cadrul serviciului, care era deținut de un alt serial din franciză, Star Trek: Discovery. Star Trek: Picard este disponibil în România pe Amazon Prime Video. (TechCrunch)

10. Toate iPhone-urile cu iOS 13 vor putea instala iOS 14, inclusiv iPhone 6S, care împlinește 5 ani anul acesta. Dintre tabletele cu iPadOS 13, doar iPad mini 4 și iPad Air 2 nu vor putea fi actualizate la iOS 14. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook atacă comisionul de 30% cerut de Apple pentru tranzacțiile făcute prin App Store – Cronica de Tehnologie
Apple va scana fotografiile utilizatorilor de iPhone, iPad, Mac și Apple Watch în vederea depistării abuzurilor asupra copiilor – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău