Banca Centrală Europeană a lansat un sondaj public cu privire la emiterea unei versiuni digitale a monedei europene – Cronica de Tehnologie

1. Banca Centrală Europeană a lansat un sondaj public cu privire la emiterea unei versiuni digitale a monedei europene, lăsând să se înțeleagă că se ia în calcul un Euro digital, care să fie folosit și în retail, nu doar între bănci. Președintele BCE, Christine Lagarde, spune că, în contextul creșterii în popularitate a plăților digitale, instituția pe care o conduce trebuie să fie pregătită pentru emiterea unei monede digitale, dacă va fi nevoie. (CoinDesk)

2. Pokemon GO a câștigat $1 miliard în primele 10 luni ale lui 2020, ajungând la aproape $4,2 miliarde în cei peste 4 ani de când există. Veniturile din acest an până acum sunt deja cu 11% mai mari decât veniturile pe întreg anul trecut. Pokemon GO este devansat în topul jocurilor mobile după venituri doar de două jocuri deținute de Tencent, PUBG Mobile și Honor of Kings. (News.ro)

3. Suportul PayPal pentru criptomonede va fi mai întâi implementat în SUA, undeva spre finele primului semestru al anului viitor, urmând ca apoi disponibilitatea să fie extinsă treptat și la alte regiuni. PayPal spune că utilizatorii vor putea face cumpărături de la cei peste 28 de milioane de comercianți înregimentați în cadrul platformei fără taxe suplimentare. (TechCrunch)

4. Încrederea angajaților Facebook în impactul pe care compania îl are asupra lumii a scăzut în ultimul an cu 5,5%, arată un sondaj intern. Doar 51% dintre angajații companiei mai cred acum că Facebook are un impact pozitiv asupra lumii. Față de anteriorul sondaj intern realizat de Facebook în luna mai, încrederea a scăzut cu 23%. Doar 56% dintre angajați mai au acum un răspuns pozitiv cu privire la conducerea companiei, față de luna mai, când acest procent era la 76%. (BuzzFeed News)

5. Walmart vrea să producă și să vândă televizoare smart și negociază în acest sens cu Comcast. Producția televizoarelor va fi, cel mai probabil, realizată de un terț, iar software-ul va fi furnizat de Comcast. Walmart își va pune brandingul pe televizoare, le va promova și va opri o parte din profit. (WSJ)

6. Intel a cumpărat Cnvrg.io, un startup israelian care deține o platformă pe care cercetătorii o pot folosi pentru a dezvolta și folosi modele de machine learning. În urma achiziției, a cărei valoare nu se cunoaște, Cnvrg.io, care este evaluată la $17 milioane, va continua să funcționeze independent. (TechCrunch)

7. Microsoft a lansat un update opțional pentru Windows 10 care dezinstalează Flash (versiunea integrată în sistem, nu cea instalată manual) și împiedică reinstalarea acestuia. Adobe va înceta să mai suporte Flash la finele acestui an. (ZDNet)

8. Revolut și Monzo se confruntă cu un val de nemulțumire din partea utilizatorilor, care se plâng fie de înghețarea conturilor, din cauza măsurilor automate de prevenire a infracțiunilor, fie de dispariția banilor din cont. Pe Facebook există grupuri cu mii de utilizatori care acuză Mozo de furt, iar conform Resolver, plângerile la adresa Revolut, legate de accesarea propriilor bani, au ajuns până acum anul acesta la aproape 4.000, de la sub 2.500 anul anterior. (FT)

9. Inteligența artificială folosită de un club de fotbal din Scoția pentru a opera automat camerele TV a confundat mingea cu capul chel al arbitrului asistent și, în loc să pună camerele pe minge, le-a mutat în funcție de deplasarea arbitrului. AI-ul aparține Pixellot, o companie din Israel, care dezvoltă “soluții accesibile” pentru filmare și producție video. (The Verge)

10. iPhone 12 mini se va încărca mai greu cu MagSafe decât celelalte modele de iPhone 12, fiind limitat la 12W, în vreme ce iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max se încarcă cu 15W. Cu un încărcător Qi standard, iPhone 12 mini, care intră vineri la precomenzi, se va încărca și mai încet, cu 7,5W. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Intel vinde, cu $9 miliarde, divizia de memorii flash sud coreenilor de la SK Hynix – Cronica de Tehnologie
Alphabet înființează o companie care va căuta să descopere medicamente noi cu ajutorul AI-ului – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău