Belgia și Suedia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism

1. Belgia a anunțat că, începând din 18 februarie, nu va mai lua în considerare statul de proveniența al turiștilor care intră în țară. Astfel, turiștii români vor putea intra în Belgia pe baza certificatului european, acceptat atât pentru călătorii vaccinați, cât și pentru cei recuperați după boală sau care prezintă rezultatul negativ al unui test. (Schengen Visa Info)

2. Suedia a anunțat complet la restricțiile de intrare în țară pentru cetățenii din Uniunea Europeană și, implicit, din România. Astfel, turiștii români care ajung în Suedia nu mai sunt obligați să prezinte certificatul european de vaccinare, astfel că pot intra în țară indiferent dacă sunt vaccinați sau nu și dacă au efectuat test sau nu. (Airlines Travel)

3. Cehia a decis să prelungească cerința ca turiștii din statele Uniunii Europene să prezinte rezultatul negativ al unui test chiar dacă sunt vaccinați cu două doze. Singurii călători care pot intra în Cehia fără test sunt cei care au primit și doza booster de vaccin. În schimb, începând din 19 februarie, certificatul de vaccinare nu va mai fi obligatoriu în restaurante sau cinematografe. (Schengen Visa Info)

4. Operatorul low-cost Blue Air a anunțat două noi rute din București spre stațiuni din Grecia în acest sezon estival. Zborurile vor avea loc începând din 25 iunie până la sfârșitul lunii septembrie spre stațiunile Kefalonia și Aktion și vor fi operate în fiecare zi de sâmbătă. (Airlines Travel)

5. Călător în bascheți a publicat un ghid de călătorie pentru Tenerife, care include informații utile despre plajele disponibile, opțiuni de cazare și restaurante și alte obiective turistice. (Călător în bascheți)

6. Travelator propune un weekend prelungit în Veneția cu 74 de euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 24 de euro și 3 nopți de cazare la Hotel Altieri cu 100 de euro. Perioada călătoriei este 7-10 aprilie, însă prețurile sunt asemănătoare și pentru călătorii în luna martie. (Travelator)

7. Compania aeriană HiSky a eliminat complet din sistemul de rezervări ruta Baia Mare – Londra (Stansted). Inițial, noua rută trebuia operată din luna decembrie și a fost amânată ulterior pentru luna februarie, însă acum a dispărut complet din baza de date. Cel mai probabil, ruta a fost anulată pentru că HiSky nu a obținut autorizația de a zbura în Marea Britanie. (Boarding Pass)

8. Istanbul a fost cel mai aglomerat aeroport din Europa în anul 2021, cu aproape 37 de milioane de călători, și este urmat în clasament de aeroporturile de la Moscova (aproape 31 de milioane) și Paris (peste 26 de milioane). Spre comparație, aeroportul Henri Coandă din București a înregistrat aproape 6.9 milioane de călători în 2021. (Boarding Pass)

9. Hawaii a renunțat la planurile de a solicita turiștilor să aibă doza booster de vaccin pentru a fi considerați “vaccinați”. Prin urmare, în Hawaii vor putea intra în continuare și turiștii care au doar două doze de vaccin. Decizia a fost luată ca urmare a scăderii numărului de cazuri și de spitalizări. (Travel Weekly)

10. Alianța pentru Turism, care reunește cele mai mari organizații patronale din industria turismului și ospitalității, cere autorităților române ridicarea restricțiilor începând cu luna martie. Oficialii asociației oferă ca exemplu state europene precum Danemarca, Olanda sau Franța, care au început să elimine treptat toate restricțiile impuse în timpul pandemiei. (Economedia)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia, Spania și Portugalia mențin restricțiile de călătorie cel puțin până în 30 aprilie – Cronica de Turism
Italia, Austria și Norvegia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău