Biden: Trimiterea trupelor americane în Ucraina, în cazul în care Rusia invadează această țară, “nu este o opțiune” – Cronica dimineții

1. Trimiterea trupelor americane în Ucraina, în cazul în care Rusia invadează această țară, “nu este o opțiune”, a declarat președintele SUA, Joe Biden, la o zi după ce a avut o discuție video cu omologul său rus, Vladimir Putin. (BBC)

2. Ministrul Sănătății Alexandru Rafilă a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativității certificatului COVID: creșterea numărului de cazuri timp de 3 săptămîni cu un indice de 1,5. (Digi24)

3. Ministerul Educaţiei a solicitat DSU să-i transmită graficul de aprovizionare eşalonată cu teste de salivă. Ministerul invocă faptul că testele primite au fost deja distribuite către unităţile de învăţământ pentru a fi utilizate în această săptămână, iar diferenţa rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna următoare, având în vedere că sunt două zile de testare, luni şi joi. (News.ro)

4. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că în pofida „efortul uriaș” din punct de vedere financiar făcut de statul român prin implementarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, în România numărul mașinilor vechi nou înmatriculate este mai mare decât cel al autoturismelor noi. (Profit.ro)

Din Cronica de Turism: 20% dintre cazările efectuate pe platforma Airbnb în perioada iulie-septembrie au fost pentru perioade lungi de cel puțin 29 de zile. Reprezentanții Airbnb afirmă că au crescut semnificativ cererile pentru cazări pe termen lung în special din partea persoanelor care combină munca cu vacanța, ca urmare a regimului de muncă remote implementat în numeroase companii. (Travel Weekly)

5. Noul coronavirus infectează direct celulele adipoase și celulele imune din grăsimea corporală, provocând un răspuns imunitar despre care oamenii de știință spun că poate contribui la apariția complicațiilor generate de Covid-19. Concluzia apare într-un studiu care nu este încă revizuit de experți. (NYTimes)

6. CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că o a patra doză de vaccin ar putea fi necesară mai devreme decât se estima, din cauza variantei Omicron. Inițial, Burla estimase că o a patra doză ar fi necesară la 12 luni de la doza trei. (CNBC)

7. Doar 14% din angajații europeni mai doresc un program de lucru 9-17, cu prezența fizică, relevă rezultatele unui sondaj la care au răspuns 14.000 de persoane. Mai mult de jumătate din respondenți au spus că productivitatea lor a crescut lucrând de acasă. (Reuters)

8. Elon Musk a declarat că natalitatea scăzută și ritmul rapid în care scade este “unul dintre cele mai mari riscuri pentru civilizație”. (CNBC)

Din Cronica Sportivă: După 21 de ani, FC Barcelona nu trece de faza grupelor Ligii Campionilor. Catalanii au fost învinşi clar, miercuri, cu 3-0, în deplasare, de Bayern Munchen şi au ratat calificarea în optimile de finală ale competiţiei. În celălalt meci al grupei, echipa lui Mircea Lucescu a pierdut, scor 0-2, la Lisabona, în faţa formaţiei Benfica. Bayern şi Benfica se califică în optimi, iar Barca merge în 16-imile Ligii Europa. News.ro

9.  Autoritățile din orașul chinez Harbin oferă $1570 pentru cei care sunt testați pozitiv la Covid-19. Inițiativa are rolul de a încuraja testarea și de a raporta simptomele astfel încât să poată fi controlată pandemia. (SMCP)

10. Peste 40 de cămile au fost descalificate din concursul anual de frumusețe desfășurat pentru aceste animale, în Arabia Saudită. Cămilele au fost descalificate deoarece proprietarii le-au injectat cu Botox sau au apelat la alte intervenții cosmetice deși acestea sunt interzise, prin regulament. Concursul oferă premii de $66 milioane. (AP)

Fotografia dimineții – Angela Merkel a primit flori de la Olaf Scholz, cel care a înlocuit-o în funcția de cancelar al Germania. Clemens Bilan/EPA:

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul Orban și-a angajat răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru 2020 – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Dragnea anunta o ordonanta de urgenta pe legea offshore

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău