Biden: Vaccinare obligatorie pentru angajații firmelor cu un personal de minim 100 de oameni sau teste săptămânale – Cronica dimineții

1. Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, joi seară, că 139 de cetăţeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au ajuns cu bine în România cu o aeronavă TAROM. Cetăţenii au fost evacuaţi din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituţionale convocate la data de 13 august. (News.ro)

2. 193.430 angajați din sistemul național de învățământ s-au vaccinat, a anunțat într-un comunicat Ministerul Educației. Asta înseamnă un procent de 61 din totalul angajaților. Sunt incluși aici angajații din preuniversitar și din universități. (G4Media)

3. Liderul USR PLUS, Dan Barna, a declarat, joi seară, că şi-ar dori ca moţiunea de cenzură să fie votată, dar că el crede că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece va fi blocată de Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu. (News.ro)

4. Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că Florin Cîțu are de ales în acest moment. Pentru a ieși din actuala criză guvernamentală, afirmă el, sunt trei „mari variante”: premierul să rămână în funcție cu susținerea PSD, să demisioneze sau guvernul să pice la moțiunea de cenzură. (Hotnews)

Din Cronica de Business: În trimestrul doi din 2021, valoarea exporturilor de bunuri ale UE către țările din afara blocului comunitar a fost ușor peste nivelul din primul trimestru din 2019, iar China a depășit Statele Unite, devenind cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene, arată datele publicat de Oficiul European de Statistică. (Profit.ro)

5. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a respins o guvernare a PNL alături de PSD, ”în acest moment”, pe model german, însă este de părere că, în urma unor alegeri, o astfel de discuţie este posibilă. (News.ro)

6. Președintele Joe Biden a anunțat că firmele din SUA cu minim 100 de angajați vor trebui să se asigure că aceștia sunt vaccinați împotriva Covid-19 sau că se testează în fiecare săptămână și prezenta rezultatul negativ al testului. 80 de milioane de angajați vor fi afectați de această decizie. (Reuters)

7. Anul 2020 a marcat o nouă îmbunătățire a poziției de lider a Uniunii Europene în rândul celor mai mari exportatori de produse agroalimentare din lume. În ceea ce privește importurile, UE a devenit al treilea importator ca mărime după Statele Unite și China, conform unui raport publicat de Comisia Europeană. (Profit.ro)

8. Districtul şcolar din Los Angeles, al doilea cel mai important din Statele Unite, a decis joi să impună tuturor elevilor cu vârsta de 12 ani şi peste vaccinarea împotriva COVID-19 dacă doresc să frecventeze fizic o instituţie publică. Aproximativ 600.000 de tineri sunt vizați de această decizie. Aceștia au tmen până în ianuarie să se vaccineze. (WSJ)

Din Cronica de Turism: Grecia este țara europeană în care numărul de bilete internaționale de avion vândute pentru perioada iulie-august s-a apropiat cel mai mult de nivelul înregistrat în perioada similară din 2019, pre-pandemie: 85.7%. Următoarele țări care au recuperat cel mai mult diferența sunt Cipru (64.5%) și Turcia (62%), acestea fiind urmate de Islanda (61.8%), Croația (60.3%) și Spania (50.5%). Aceste 6 state sunt și singurele din Europa unde numărul de călătorii internaționale cu avionul a depășit 50% din nivelul înregistrat în urmă cu doi ani. (Hotel News Resource)

9. Un tratament experimental mRNA dezvoltat de BioNTech a generat rezultate promițătoare în tratamentul cancerului la colon și cancerului de piele la testele pe șoareci. Tumorile au regresat la 19 din cei 20 de șoareci tratați. (Link)

10. Influencerii de pe reţelele sociale, care primesc bani de la companii pentru a le promova produsele, trebuie să îşi eticheteze în mod clar postările drept mesaje publicitare, a decis joi un tribunal superior din Germania. (Digi24)

Fotografia dimineții – Primul ministru Florin Cîţu a postat pe contul personal de Instagram un videoclip din filmul „Superman Returns”, în care fața eroului principal e înlocuită cu a sa:

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook a șters 3,2 miliarde conturi false între aprilie și septembrie – Cronica dimineții
Noi recorduri atinse de bursa americană – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău