Biletele de tren s-au scumpit cu 9% – Cronica de Turism

1. Toate biletele de tren s-au scumpit începând din 10 decembrie cu 8,8%, echivalentul inflației anuale la data de 1 octombrie, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. Creșterile se aplică atât la trenurile CFR Călători, cât și la trenurile operatorilor privați. Majorarea prețurilor a intrat automat în vigoare odată cu Mersul Trenurilor 2024, însă a fost comunicată oficial cu două zile întârziere, doar după ce informația a ajuns în presă. (Club Feroviar)

2. Numeroase destinații turistice din Europa vor introduce anul viitor taxe turistice. Pe lista figurează orașe populare precum Paris, Amsterdam, Barcelona și Madrid, dar și orașe mai mici, dar populare pentru turiști precum Figueira da Foz, Faro sau Olhao, toate din Portugalia. (Schengen Visa Info)

3. În Poiana Brașov va fi realizat proiectul Sania de vară, care prevede o instalație pe șine cu un traseu de coborâre de aproape un kilometru care va fi amplasată în partea stângă a pârtiei Bradu. Scopul proiectului este ca Poaiana Brașov să atragă turiști și în sezonul estival. (Profit)

4. Cererea pentru pachete de vacanță de sărbătorile de iarnă a crescut cu 15% fată de anul precedent, potrivit agenției de turism IRI Travel. Cele mai căutate destinații sunt stațiunile montane, balneare și destinațiile de turism rural din România, urmate de stațiunile de litoral și de munte din Bulgaria și de destinațiile de schi din Italia, Austria și Franța. (News.ro)

5. Compania aeriană Wizz Air ar urma să reintroducă ruta București – Varșovia în sezonul de vară 2024 care debutează la sfârșitul lunii martie, potrivit unor informații de pe site-ul companiei care gestionează sloturile orare ale aeroportului din capitala Poloniei. Ruta ar urma să beneficieze de o frecvență de trei zboruri pe săptămână. (Boarding Pass)

6. Două trenuri CFR care circulă pe ruta București – Pitești – Craiova sunt anulate până în 22 decembrie ca urmare a lucrărilor de modernizare din stația Hârsești. Din același motiv vor fi anulate și numeroase trenuri pe ruta Pitești – Piatra Olt. (Club Feroviar)

7. Conflictul dintre Israel și Gaza a redus semnificativ percepția turiștilor despre securitatea din țările din regiunile. De exemplu, percepția că Egipt este o țară sigură a scăzut de la 93% la 67%, în timp ce Tunisia a înregistrat o scădere de la 95% la 86%. Efectele conflictului s-au simțit mai puțin în Turcia, a cărei percepție despre siguranță a scăzut de la 89% la 84%. (Mabrian)

8. Aeroporturile London Gatwick, Instanbul și Munchen sunt cele mai stresante aeroporturi prin care să călătorești în timpul sărbătorilor de iarnă, potrivit unui studiu realizat de Visa pe 1.653 de pasageri din 53 de tari. Alte aeroporturi europene în top 10 sunt London Heathrow și Rome (Fiumicino). (Schengen Visa Info)

9. Compania aeriană HiSky a primit autorizație pentru zboruri comerciale regulate în Statele Unite ale Americii. Cel mai probabil, HiSky va anunța în perioada următoare o rută spre continentul american. (Boarding Pass)

10. Travelator propune un weekend prelungit în Oslo pentru 120 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Wizz Air pentru 36 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Central City Apartments pentru 169 de euro. Perioada călătoriei este 18-21 ianuarie 2024. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Lufthansa va introduce un serviciu gratuit de mesagerie pe anumite zboruri din Europa – Cronica de Turism
Noi zboruri spre Frankfurt și Larnaca anunțate de companiile aeriene – Cronica de Turism