Bird lansează o bicicletă electrică cu două locuri – Cronica de Tehnologie

1. Apple și-a actualizat politicile privind aplicațiile de control parental, care nu erau acceptate în App Store dacă foloseau anumite tehnologii. Decizia vine după ce s-a aflat că Apple ar putea fi investigată din această cauză pentru antitrust. (NYTimes)

2. SEC (Securities and Exchange Commission) dă în judecată Kik, pe care o acuză că a vândut titluri de valoare în momentul în care a realizat ICO-ul din 2017. Kik este acuzată că a vândut titluri neînregistrate în valoare de $100 milioane. (CoinDesk)

3. Ce se va întâmpla cu facilitățile iTunes, precum sincronizarea iPhone și iPad sau librăriile de conținut, și unde vor putea fi găsite acestea după ce Apple va renunța la aplicație. (ArsTechnica)

4. Microsoft testează o tabletă din seria Surface care va avea două ecrane. Prototipul la care se lucrează de doi ani a fost prezentat intern în cadrul departamentului care se ocupă de hardware, însă nu se știe deocamdată când va ajunge pe piață. (The Verge)

5. Firefox începe să blocheze în mod implicit tracker-ele web. Spre deosebire de Apple, Mozilla a ales să nu blocheze toate tracker-ele, ci doar pe cele agresive, incluse în lista neagră creată de Disconnect.me. Blocarea va fi activată implicit pentru instalările noi, utilizatorii actuali trebuind să o activeze manual de la Settings – Privacy & Security. (Profit.ro)

6. Bird lansează o bicicletă electrică cu două locuri ce are la bază o baterie de 52 de volți și folosește un ecran LCD pentru a afișa ruta și detalii despre traseu. (VentureBeat)

7. Japonezii de la SoftBank au dificultăți în a convinge unii dintre cei mai mari investitori din lume să contribuie la cel mai nou fond de investiții, în valoare de $100 miliarde. Reticența investitorilor, care au de gând să facă investiții mici sau chiar să nu contribuie deloc, a dus la scăderea valorii acțiunilor SoftBank cu 6,22% într-o singură zi. (CNBC)

8. Copiii nu mai au voie să facă streaming live pe YouTube, decât dacă pot dovedi că în prezența lor se află un adult. Ca urmare a ultimelor scandaluri, YouTube a modificat și algoritmul de recomandări, astfel încă acesta să nu mai afișeze clipuri în care apar copii în “situații riscante”. (Profit.ro)

9. Salesforce a anunțat rezultate peste așteptări pentru primul trimestru. Câștigul pe acțiune a fost de 93 cenți, în loc de 61 cenți, cât așteptau analiștii. Veniturile companiei au crescut cu 24% de la an la an, ajungând la $3.74 miliarde. (ZDNet)

10. FTC (Federal Trade Commission) a chestionat competitorii Amazon cu privire la serviciul Prime, în ceea ce poate fi începutul unei investigații antitrust împotriva gigantului american. Sunt puse sub semnul întrebării structura de prețuri folosită de Amazon, felul în care Amazon concurează cu resellerii de pe propria platformă și gruparea mai multor servicii sub Amazon Prime. (VOX)

Fotografia zilei: Bicicleta electrica a celor de la Bird:

Ți-ar mai putea plăcea
Oracle are sprijinul General Atlantic și Sequoia Capital în tentativa de cumpărare a diviziei americane a TikTok – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Astăzi are loc evenimentul anului pentru Apple, “It’s show time”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău