Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost redeschisă după 82 de zile – Cronica Știrilor Pozitive

1. Noua Zeelandă a anunțat în această dimineață a cincea zi consecutivă fără vreun caz nou de infectare, iar în spitale nu se mai afla niciun pacient bolnav de Covid-19. (Link)

2. În România continuă să crească numărul pacienților afectați de Covid-19 care sunt declarați vindecați. Ieri s-au înregistrat 244.

3. Numărul cazurilor active din Italia a scăzut la jumătate, aproape 53.000, comparativ cu cel înregistrat în vârful epidemiei, când au fost peste 108.000. 2677 de persoane au fost declarate vindecate ieri în timp de la Terapie Intensivă mai sunt internați 521 de pacienți. (CNN)

4. Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost redeschisă după 82 de zile în care a fost închisă. (CNN)

5. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că românii vor putea avea o viaţă ”cvasi-normală” la finalul lunii iulie – începutul lunii august, fiind în continuare importantă păstrarea distanţei fizice. Tătaru a precizat că numărul de cazuri este în continuă scădere, situaţia din ultimele două săptămâni urmând a fi evaluată vineri. Tot atunci se vor stabili toate activităţile care se vor relua şi condiţiile în care se va face acest lucru. (News.ro)

6. Timp de peste 2 luni, AjutorSpitale a adus laolaltă sute de voluntari, donatori, ONG-uri și susținători. În acest timp, au discutat cu peste 1.000 de medici și am aflat ce nevoi au. Au găsit soluții și au adunat resurse din mediul privat și ONG contribuind cu:
· 353.370 de echipamente de protecție (mănuși, măști, combinezoane etc.)
· 19.648 de produse de igienă precum săpun lichid și solid sau detergent)
· 88.514 de litri de apă
· peste 9500 de kg de alimente
· peste 9000 de porții de mâncare
· 5200 de teste diagnostic
· 3400 de litri de dezinfectant
· sute de produse necesare precum paturi, electrocasnice sau lenjerii de pat
· peste 300.000 de euro donații în bani către organizațiile partenere, facilitate de AjutorSpitale
Povestea proiectului, lista donatorilor, a voluntarilor și partenerilor este acum pe site https://ajutorspitale.ro/

7. Irlanda de Nord a devenit prima țară din Regatul Unit Marea Britanie care nu a mai înregistrat nici un deces din cauza Covid-19.

8. Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, spun experţii în sănătate publică din Statele Unite. „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, a transmis Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA. (Digi24)

9. Începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75%, și care revin la muncă în urma reluării activității de către angajatori, vor beneficia, timp de 3 luni, de plata, de la buget, a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. De la aceeași dată, angajatorii care încadrează, până la finele anului, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani și tineri concediați, în perioada stării de urgenţă sau de alertă, vor primi lunar, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, o sumă de 2.500 lei. (Profit.ro)

10. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat singalezii abandonați la aeroportul Otopeni au ales un angajator și se vor duce cu toții la Cluj. (Digi24)

11. Irlandezii au strâns mai mult de $4 milioane pentru amerindieni (populație nativă din SUA) afectați de Covid-19. Este răspunsul Irlandei la ajutorul primit în 1847, când triburile americane indigene le-au trimis $170 (aproximativ $5000 azi) ca ajutor pentru a trece peste Marea Foamete Irlandeză (1845-1849). (Link)

12. Astronauţii NASA Doug Hurley şi Bob Behnken vor porni azi în prima misiune de pe teritoriu american, din ultimii nouă ani, spre Staţia Spaţială Internaţională. Cei doi vor ajunge pe orbită într-o rachetă SpaceX Falcon şi o capsulă Crew Dragon. Este pentru prima oară când SpaceX va transporta astronauți în spațiu. (News.ro)

13. Numărul persoanelor care au trecut prin punctele de verificare pe aeroporturile americane a fost vineri de peste 340.000. În aceeași zi a anului trecut erau peste 2,5 milioane de persoane însă raportat la luna trecut, 28 aprilie, numărul este e 3 ori mai mare. (Link)

14. Costa Rica devenit prima țară din America Centrală care legalizează căsătoriile persoanelor de același sex. (Link)

15. Wikimedia va adopta un nou cod de conduită, menit să reducă comportamentul “toxic” și hărțuirea. Fundația care guvernează Wikipedia va lucra până la finele anului la regulile care vor sta pe viitor la baza procesului de moderare. (The Verge)

16. Scriitoarea J.K. Rowling a anunţat ieri o nouă carte pentru copii, „The Ickabog”, pe care o va publica în fragmente disponibile zilnic, gratuit, online. „The Ickabog” este un basm, o poveste despre adevăr şi abuzul de putere. (News.ro)

Fotografia dimineții – Cuplul care era separat de granița dintre Germania și Danemarca, a cărui fotografie am publicat-o, și care se întâlnea la graniță pentru a lua prânzul împreună, s-a reunit după ce Danemarca a deschis granițele cu vecinii săi. Doar persoanele care dovedesc că sunt într-o relație pot trece granița. Carsten Rehder/Picture Alliance/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Numarul cazurilor noi, raportate la nivel global, s-a plafonat in ultimele zile – Cronica Stirilor Pozitive
Cercetătorii din Singapore au găsit o modalitate de a crește globulele roșii umane de două ori mai rapid decât o fac metodele existente – Cronica Stirilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău