Bitcoin a trecut de $50,000 pentru prima oară de la finele lui 2021 – Cronica de Tehnologie

1. Președintele american Joe Biden a început campania electorală pe TikTok, printr-o postare publicată în timpul Super Bowl. Asta după ce, în urmă cu aproximativ un an, administrația sa cerea agențiilor federale să elimine aplicația TikTok de pe telefoane angajaților. (Politico)

2. Nvidia a prezentat plăcile video RTX 2000 ADA ($625). Cu un consum de 70W, aceasta are un procesor de până la trei ori mai rapid decât generația anterioară și 16GB memorie. (VideoCardz)

3. Bitcoin a trecut de $50,000 pentru prima oară de la finele lui 2021. Maximul a fost atins în noiembrie 2021, când moneda valora $69,000, după care a urmat scăderea masivă din 2022, pe fondul distrugerii FTX și Terra. (CoinDesk)

4. Printr-un update de software, Apple a introdus opțiunea resetării căștii Vision Pro în cazul în care utilizatorul uită codul PIN. Anterior, utilizatorii care-și uitau codul și aveau nevoie de resetare erau nevoiți să se ducă în magazinele sau în service-urile companiei. (MacRumors)

5. Pentru puțin timp, valoarea de piață a Nvidia a depășit luni valoarea Amazon. Pe fondul cererii mari de cipuri de AI, Nvidia a adăugat aproximativ $600 de miliarde în valoare de piață până acum în acest an, mai mult decât a câștigat în ultimele șapte luni ale anului trecut. (Bloomberg)

6. 52% dintre aplicațiile native pentru casca Vision Pro sunt plătite, un procent foarte mare în comparație cu App Store în general, unde aceste aplicații reprezintă doar 5%. Prețul mediu al unei aplicații este de $5.67, cea mai scumpă aplicație costând $98. (Profit.ro)

7. Peste $10 miliarde au pierdut americanii anul trecut din cauza escrocheriilor derulate în mediul digital, anunță FTC. Suma este cu 14% mai mare față de cea din 2022. Peste 2,6 milioane de oameni au depus plângeri, iar cele mai multe escrocherii au fost făcute prin e-mail. (BleepingComputer)

8. Apple Cash va oferi numere virtuale de card pentru cumpărăturile online. Facilitatea, care va fi oferită când va fi lansat iOS 17.4, va genera un cod nou pentru fiecare tranzacție, cod care va putea fi introdus prin funcția de completare automată din Safari. (Engadget)

9. O mașină autonomă Waymo în care nu se afla nimeni a fost incendiată în Chinatown-ul din San Francisco. Incendiul a fost pus de un grup de oameni și vine pe fondul tensiunilor dintre locuitorii orașului și operatorii de mașini autonome. (The Verge)

10. Șoferii Uber, Lyft și DoorDash vor face grevă de ziua îndrăgostiților în mai multe orașe din Statele Unite. Aceștia cer măsuri de securitate mai bune și să fie plătiți corect. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Băncile și asociațiile de credit din SUA pot să folosească soluțiile publice de blockchain pentru tranzacții – Cronica de Tehnologie
Peste un 1 miliard de iPhone-uri sunt folosite în toată lumea – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol
  • […] Sponzorizat de newsflash.ro 1. Președintele american Joe Biden a început campania electorală pe TikTok, printr-o postare publicată în timpul Super Bowl. Asta după ce, în urmă cu aproximativ un an, administrația sa cerea agențiilor federale să elimine aplicația TikTok de pe telefoane angajaților. (Politico) 2. Nvidia a prezentat plăcile video RTX 2000 ADA ($625). Cu un consum de […] Sponzorizat de newsflash.ro Citeste continuarea pe http://www.cronica.ro […]

  • LevSt.
    feb. 13,2024 la 2024-02-13T19:39:14+02:000000001429202402

    „… 10 miliarde de dolari au pierdut…”___–___cam atat pierd si romanii/anual, numai ca acesti bani sunt furati de escroci legali, inca in cele mai inalte pozitii in stat ( si restul ierarhiei si clientela) Mai jos 3 titluri care devoaleaza parti „subtile” ale imensei coruptii din Romania, intr-adevar,
    „bun national”:Datoria externă a României a crescut în 2023 cu 25 de miliarde de euro!Datoria externă a României a crescut cu 24,93 miliarde de euro în perioada ianuarie-decembrie 2023, ceea ce reprezintă a creștere anuală cu 17%. Principala creștere este consemnată în. datoria externa..___–____este evident ca „intamplarea” coincide cu ajungerea la MATURITATE POLITICA si sociala(!!!) a pres-edintelui tarii, ceace impune o concluzie clara, jupanul a muncit serios, ca sa falimenteze Romania, chiar si la modul direct, prin excursii si vacante de sute de milioane euro, desigur ” de la buget, coane klausica!”….///2 -Rata mortalității infantile a crescut din nou în România. Care sunt cele mai afectate județe Rata mortalității infantile a urcat din nou în România, la 5,7 la mia de copii născuți vii în 2022, față de 5,2 anul anterior, arată Organizația „Salvați Copiii”, într-un comunicat… __–___comentariile devin de prisos, realitatea o traiesc toti romanii, se moare cu mult inainte de media europeana, fie copil fie batran si fie chiar adult, chiar si prin flagelele care au cuprins tara, droguri, vitezomanie si total iresponsabilitate in circulatie, alcool si tutungeala…///3-Ciolacu merge în vizită de lucru în Italia: O să discute cu Giorgia Meloni și va fi primit în audiență de Papa Francisc(…)__–__macel maduro, un alt plimbaretz pe banii fraierilor, nu vad ce poate avea el de discutat cu pm-ul Italiei, si mai ales cu Papa, care nu reprezinta nicio putere economica sau militara((vaticanulo, mai mult, catolicismul este infim in Romania…Concluzia, acest ciolac este replica clawn-ului iohan, amandoi pusi pe vacante si excursii, oriunde, pe banii contribuabilului… ::

  • […] Citeste continuarea pe http://www.cronica.ro […]

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău