Bonusurile șefilor de mari bănci din Marea Britanie vor fi donate – Cronica de Business

1. Compania greacă Aegean a cumpărat un pachet de 25% din acțiunile operatorului aerian român Animawings, lansat la începutul acestui an, într-o tranzacție de 412.000 euro. (Profit.ro)

2. Asigurătorii refuză să plătească asigurările pentru companiile de filme de la Hollywood care au oprit producțiile și premierele, deși acestea au plătit prime de $400 milioane anul trecut pentru a acoperi „circumstanțe neprevăzute”. (CNBC)

3. Compania de Big Data Palantir, de al cărui nume se leagă cel al controversatului om de afaceri Peter Thiel, așteaptă încasări în valoare de $1 miliard anul acesta și să atingă punctul de breakeven pentru prima dată în cei 16 ani de existență. (Bloomberg)

4. Producătorul american de mașinării Caterpillar este în discuții cu mai multe bănci pentru o facilitate de credit în valoare de $3 miliarde, pentru a-și rezolva problemele de lichiditate. (Reuters)

5. Bursa de Valori București  a pierdut de la începutul anului, de la apariția știrilor despre noul coronavirus, 34% (€13 miliarde) din capitalizarea bursieră. Scăderea de la începutul acestui an a depășit creșterea de 23,4% înregistrată în anul 2019 față de 2018, an care a marcat cea mai bună performanță a BVB de la criza financiară. (Profit.ro)

Bonus:

6. Starbucks așteaptă o scădere de 46% a câștigurilor în al doilea trimestru fiscal, ca urmare a pandemiei de coronavirus. (CNBC)

7. Șefii marilor bănci din Marea Britanie – precum HSBC, RBS și Lloyds – vor renunța la bonusuri anul acesta. Sumele, de ordinul milioanelor de lire, vor fi, în multe cazuri, donate. (BBC)

8. Afacerile Arctic au sărit de 2,5 miliarde lei în 2019 după un avans de 9%. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Romania in 2008 – Cronica 30
România în 2000 – Cronica 30
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău