Browserele Chrome, Edge și Safari au fost sparte în cadrul unei competiții de hacking ce a avut loc în China – Cronica de Tehnologie

1. Browserele Chrome, Edge și Safari au fost sparte în cadrul unei competiții de hacking ce a avut loc în China. Microsoft Edge a fost spart în trei moduri diferite, Chrome în două, iar Safari a căzut victimă o singură dată. Router-ul DIR-878 al celor de la D-link a fost cea mai facilă victimă, pentru care au fost descoperite 7 modalități diferite de spargere. (Profit.ro)

2. Numărul de utilizatori Facebook a crescut în ultimii doi ani cu 7%, conform unui studiu care a eliminat din calcul conturile false sau duplicate. Facebook a raportat o creștere de 18%. (FT)

3. Primul review la Stadia, serviciul de streaming pentru jocuri care se lansează oficial azi, are multe reproșuri de făcut și-i acordă acestuia doar nota 5. Deși are o imagine mai bună decât alte servicii similare, Stadia suferă de foarte multe limitări în momentul lansării, inclusiv faptul că nu merge pe LTE. (The Verge)

4. Apple va organiza pe 2 decembrie un eveniment prin care vrea să “onoreze” cele mai interesante aplicații și jocuri din 2019, precum și dezvoltatorii acestora. Primul eveniment Apple de acest gen vine în anul în care compania americană a lansat serviciul de gaming Apple Arcade. (Profit.ro)

5. Statele Unite amână cu încă trei luni interdicția împotriva produselor Huawei. Această a treia amânare de punere în aplicare a interdicției va fi în vigoare până pe 16 februarie 2020. (The Verge)

6. Valve a anunțat Half-Life: Alyx, un nou titlu din celebra serie de jocuri care vine la 12 ani după Half-Life 2: Episode Two. Alyx va fi un joc exclusiv de realitate virtuală care se va concentra pe imersiunea completă a jucătorului în mediul din joc. O posibilă dată de lansare este martie 2020. (Engadget)

7. Facebook folosește inteligența artificială și o echipă editorială compusă din 25 de persoane pentru a combate revenge porn-ul. Compania americană primește în fiecare lună în jur de 500.000 de rapoarte de acest fel pe care trebuie să le verifice. (NBC News)

8. Google cumpără CloudSimple, o companie care a fost finanțată în trecut de Microsoft și are ca CEO un fost angajat Microsoft. CloudSimple oferă soluții pentru firmele care vor să ruleze aplicații, precum VMware, în cadrul serviciilor cloud. (CNBC)

9. Apple a livrat 10 milioane de iPhone-uri în China în septembrie și octombrie, cu 6% mai mult față de anul trecut. Asta în ciuda faptului că livrările de smartphone-uri au scăzut în China cu 5%, ajungând la 69.3 milioane. (Bloomberg)

10. Șeful TikTok, Alex Zhu, spune că populara aplicație de short-form video nu cenzurează filmările la cererea Chinei și nici nu trimite Guvernului din China datele utilizatorilor. (NY Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Cea mai nouă versiune de Firefox blochează trackerele rețelelor sociale – Cronica de Tehnologie
Sub 1% din abonații Netflix interacționează cu jocurile companiei măcar o dată pe zi – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău