Bulgaria și Lituania elimină restricțiile, Germania le prelungește – Cronica de Turism

1. Bulgaria a eliminat toate restricțiile de călătorie începând din 1 mai. Astfel, cetățenii din România pot intra pe teritoriul Bulgariei prin prezentarea actului de identitate, fără să mai fie necesar certificatul de vaccinare sau de trecere prin boală sau rezultatul negativ al unui test pentru Covid-19. (Ministerul Afacerilor Externe)

2. Germania a decis să prelungească până la sfârșitul lunii mai restricțiile de călătorie, în ciuda faptului că inițial intenționa să renunțe la acestea în 28 aprilie. Astfel, pentru a intra în Germania, turiștii români trebuie să prezinte în continuare certificatul european de vaccinare, dovada infectării anterioare sau rezultatul negativ al unui test. (Schengen Visa Info)

3. Malta a renunțat la solicitarea de completare a documentului Passenger Locator Form (PLF) la intrarea pe teritoriul național, iar măștile vor fi obligatorii doar în cazul călătoriilor cu avionul și la intrarea în spitale sau alte unități medicale. În schimb, turiștii vor fi în continuare obligați să prezinte certificatul de vaccinare, de recuperare după boală sau rezultatul negativ al unui test. (Malta Independent)

4. Lituania a eliminat toate restricțiile de călătorie pentru România, ceea ce înseamnă că turiștii pot intra în acest stat baltic prin simpla prezentarea a unui act de identitate. De asemenea, a fost eliminată inclusiv obligativitatea de a completa un chestionar solicitat anterior de Centul de Sănătate Publică. (Ministerul Afacerilor Externe)

5. Numeroase aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal exact în momentul în care numărul turiștilor a început să revină la nivelurile pre-pandemice. Din acest motiv, o serie de companii aeriene au fost nevoite să anuleze zboruri internaționale pentru a permite personalului să gestioneze un flux mai mic de călători. British Airways a anulat peste 1000 de zboruri și a anunțat că va continua să adopte această politică, în timp ce companii precum EasyJet sau JetBlue au anulat la rândul lor sute de zboruri. Weekendul trecut, aeroportul Schiphol din Amsterdam a solicitat companiilor aeriene să anuleze o parte dintre zboruri din cauza aglomerației. Astfel de anulări pot afecta inclusiv zboruri cu plecare sau sosire din/în România. (Schengen Visa Info, DW)

Bonus. Palatul Comisiei Europene a Dunării din Galați a primit certificarea de marcă a patrimoniului european, distincție acordată locurilor care au jucat un rol important în istoria și cultura europeană. Comisia Europeană a Dunării a fost o instituție care a precedat Uniunea Europeană și avea sediul într-un palat din Galați care în prezent găzduiește biblioteca județeană V.A. Urechia. Un alt loc din România care a primit această distincție este Memorialul Sighet. (Ministerul Culturii)

6. Compania aeriană Ryanair a lansat campania “Vara te cheamă”, prin care oferă bilete începând de la 10 euro pe sens pentru călătorii de la București spre aeroporturi precum Viena, Timișoara, Sofia, Salonic sau Veneția. De asemenea, zborurile de la Timișoara la Milano sau de la Oradea la Bologna au prețuri de la 10 euro pe sens. Promoția este valabilă până în 11 mai și se aplică pentru zborurile efectuate în perioada 1 iulie – 31 august. (Ryanair)

7. O opțiune accesibilă de călătorie în străinătate pentru achizițiile din această perioadă este un city break la Viena în perioada 5-8 iunie, pentru care costurile sunt de 84 de euro de persoană.
În acest preț sunt incluse călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 14 de euro de persoană și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Hotel Hadrigan pentru 141 de euro. (Travelator)

8. Controlorii de trafic aerian din Polonia au ajuns la un acord provizoriu cu autoritățile locale în privința salariilor și a condițiilor de muncă, motiv pentru care au amânat cel puțin până în 10 iulie greva programată inițial să înceapă în 1 mai. Conflictul de muncă a generat temeri cu privire la un val de zboruri anulate pentru avioanele care pleacă, sosesc sau tranzitează Polonia, iar cele mai afectate companii urmau să fie Wizz Air, Lufthansa, LOT și Ryanair. (Reuters)

9. Veneția a anunțat oficial că, începând din 1 ianuarie 2023, turiștii care doresc să viziteze orașul o singură zi, fără să cumpere servicii de cazare, vor fi obligați să-și facă rezervare în avans și să plătească o taxă cuprinsă între 3 și 10 euro, în funcție de perioada anului. Rezervările online vor putea fi făcute începând din iunie 2022. Măsura a fost luată din cauza fluxului foarte ridicat de turiști din perioada estivală, care pune presiune pe infrastructura micului oraș italian. (CNN Travel)

10. Compania de croaziere Disney Cruise Line a anunțat că nava de croazieră Disney Dream cu o capacitate de 2.500 de pasageri va efectua prima sa croazieră în Europa în cursul anului 2023. În timpul verii, nava va oferi croaziere cu durată între 4 și 11 zile cu plecare din Barcelona și Roma, printre care se numără și un sejur de 7 nopți prin insulele din Grecia, cu opriri în Santorini și Mykonos. Ulterior, Disney Dream va efectua croaziere din Southampton spre Spania, Franța, Norvegia și Islanda. (Cruise Hive)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia și Germania renunță la formularele PLF – Cronica de Turism
16 companii aeriene din Europa vor returna banii pasagerilor în 7 zile de la anularea zborurilor – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău