Bursa americană a înregistrat noi recorduri – Cronica dimineții

1. Toti cei trei indici ai bursei americane, Dow Jones Industrial, S&P 500 și Nasdaq, au închis ziua cu noi recorduri. Nasdaq a depășit pentru prima oară pragul de 9000 de puncte. Acțiunile Amazon au crescut cu $79,56, 4.4%, până la $1868,77, retailerul devenind cel mai performant emitent din S&P 500. (WSJ)

2. Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au prezentat, într-o postare pe Facebook, un bilanţ al accidentelor din ultimele 48 de ore: 44 de accidente, 19 persoane decedate şi 33 grav rănite. „Este foarte mult, este extrem de mult!”, arată aceştia, îndemnându-i pe şoferi să respecte regulile rutiere. (News.ro)

3. Fuziunile și achizițiile globale (M&A) au atins, anul acesta, un volum de $2.990 de miliarde. În pofida unei scăderi de 1,5% față de anul precedent, 2019 este totuși în Top 5 cei mai buni ani din istorie pentru piața globală de M&A. (Profit.ro)

4. Războiul din Afganistan s-a soldat în zece ani cu peste 100.000 de victime civile, ucise şi rănite, a anunţat directorul Misiunii ONU în Afganistan. (News.ro)

5. Vânzările online din Statele Unite au atins un nivel record, fiind mai mari decât cele ale magazinelor tradiționale, în sezonul cumpărăturilor de iarnă, chiar dacă acesta a fost cel mai scurt sezon de iarnă din ultimii șase ani, potrivit unui raport realizat de Mastercard. (Profit.ro)

6. Curtea Constituţională din Turcia a decis că blocarea accesului de către Guvern la platforma Wikipedia este neconstituţională. Curtea a spus că interdicţia încalcă dreptul la libertatea de exprimare şi a cerut să fie ridicată. Guvernul turc a interzis Wikipedia în 2017 din cauza articolelor care sugerau că Turcia a colaborat cu militanţi jihadişti în Siria. (News.ro)

Promo: Dacă vrei să-ți diversifici portofoliul și să devii investitor early-stage în startupurile inovative și etice din România, acum ai ocazia prin SeedBlink, cea mai mare platformă locală de equity crowdfunding. SeedBlink filtrează startupurile și democratizează investițiile, facilitând plasamente între 2,500 si 25,000 EUR per companie. Prima campanie s-a închis exclusiv cu business angels iar acum este live listarea pentru public a Evertoys, unNetflix al jucăriilor” care a implementat modelul “toys as a service”. În două săptămâni s-au strâns 105,000 din 150,000 EUR, detalii aici: Evertoys – Equity Crowdfunding.

7. Statele din Nord-Estul Statelor Unite sunt cele mai afectate de încălzirea globală, la nivelul SUA. (USAToday)

8. Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a fost vizitat anul acesta de aproximativ 300.000 de persoane, potrivit informaţiilor oferite de instituţie. (News.ro)

9. Birourile unui grup de comedie din Brazilia au fost atacate cu cocktailuri Molotov după ce Netflix a publicat un film al grupului în care Isus Hristos este gay. O petiție care cere Netflix să scoată filmul de pe platforma a fost semnată de peste 2 milioane de persoane. (TheIndependent)

10. Un cuplu din SUA, care s-a trezit cu bubuituri în casă, în dimineața de Crăciun, a chemat poliția după ce s-a ascuns în baie. Polițistii au constatat că zgomotele veneau de la aspiratorul inteligent care rămăsese blocat. (Link)

Fotografia dimineții – Ultima eclipsă de soare a anului, așa cum s-a văzut din Dindigul, un oraș din sudul Indiei. Arun Sankar/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ursula von der Leyen a fost aleasă prima preşedintă a Comisiei Europene – Cronica dimineții
Anul acesta, guvernul ar putea plăti €8 miliarde dobânzi pentru datoria existentă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău