Bursa de Valori București a fost promovată la statutul de Piață Emergentă – Cronica dimineții

1. Ministerul de Finanțe a trimis în teritoriu indicatorii macroeconomici pe baza cărora autoritățile publice locale vor elabora bugetele pentru 2020: Creștere economică de 5,7% din PIB, inflație de 2,6% și un curs mediu de schimb de 4,71 lei/euro. (Cursdeguvernare)

2. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat drept “un eşec major care afectează grav imaginea României” respingerea Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi spune că “niciun parlamentar din România nu a votat împotriva Rovanei Plumb”. (News.ro)

3. Bursa de Valori București a fost promovată la statutul de Piață Emergentă de către agenția de evaluare financiară FTSE Russell. (Profit.ro)

4. Lesbos, a treia cea mai mare insulă a Greciei, a devenit suprapopulată cu migranți, numărul acestora fiind cel mai mare din ultimii trei ani. (AP)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola.ro. Te-ai intrebat vreodata de ce orice comanzi de pe net poate fi returnat, dar nu si biletele de avion? De ce poti primi banii inapoi pentru orice produs comandat online pe care nu il mai vrei, dar nu si pentru un zbor cu avionul? De acum, Vola.ro, cea mai mare agentie online din Romania, ofera o solutie: Vola Rambursabil, prima asigurare care acopera ORICE motiv si care iti da banii inapoi daca nu mai poti calatori. Imbolnaviri usoare inaintea de calatoria cu copiii sau proiecte importante la munca? Esti acoperit, indiferent de motiv. Detalii aici.

5. Costul anual al unei asigurări de sănătate pentru un angajat american și familia acestuia a depășit $20.000 pentru prima dată. În medie, $6000+ din sumă este suportată de salariat, iar diferența de companie. (Link)

6. De astăzi Facebook va începe să ascundă numărul de likeuri în Australia. Rețeaua socială testează dacă această decizie poate îmbunătăți nivelul conversațiilor pe platformă. (Variety)

7. Datele a 4,9 milioane de clienți au fost expuse de o breșă de securitate a platformei digitale de livrat mâncare DoorDash. (TechCrunch)

8. Aproape jumătate dintre austrieci (45%) cred că musulmanii nu ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și ei, potrivit unui studiu al Universității din Salzburg, publicat cu câteva zile înainte de alegerile legislative. 70% dintre respondenți cred că Islamul nu-și are locul în Occident. (Hotnews)

9. Liga Anti-Defăimare a adăugat gestul făcut din mână pentru OK pe lista care simbolizează ura. Liga menționează că gestul a devenit foarte folosit de adepții supremației albilor. (WashingtonPost)

10. Cântăreaţa canadiană Celine Dion va concerta la Bucureşti pe 29 iulie 2020. Locația în care va avea loc evenimentul urmează să fie anunţată. (News.ro)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr TheEconomist:

Ți-ar mai putea plăcea
UDMR a propus o diferenţiere a alocaţiilor pentru copii în funcţie de veniturile familiilor – Cronica dimineții
Curtea Constituțională a decis că legea care prevedea eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională – Cronica dimineții