Camera Reprezentanților a votat demiterea președintelui Trump – Cronica diminetii

1. Camera Reprezentanților a votat demiterea președintelui Trump. Este pentru a treia oară în istoria SUA când o astfel de procedură este votată. Andrew Johnson in 1868 și Bill Clinton în 1997 au fost președinții demiși formal în proceduri similare. Devizia va fi luată în Senat unde Republicanii dețin controlul și, cel mai probabil, vor respinge moțiunea. (NYTimes)

2. Femeile din întreaga lume nu vor fi plătite la nivelul bărbaților mai devreme de 2277, dacă se păstrează nivelul actual. Datele apar în ultimul document “Global Gender Gap Report 2020”. (Axios)

3. Premierul Ludovic Orban a declarat că PNL nu va renunţa la proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin la alegerile locale. Orban a precizat că există peste 170 de voturi în Camera Deputaţilor pentru adoptarea acestui proiect. (News.ro)

4. Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat că progresele înregistrate de România în cei 30 de ani de la căderea comunismului sunt extraordinare, însă a subliniat că mai sunt multe lucruri de făcut. (Hotnews)

5. Legea care elimină acordul vecinilor pentru a avea sediu social într-un apartament în care nu se desfășoară activitate comercială și limitarea românilor de a avea o singură firmă în care să fie acționari unici a fost adoptată. (Hotnews)

6. Guvernul PNL a modificat prevederile privind taxa pe activele bancare și cerințele de capital pentru administratorii fondurilor de pensii din Pilonul 2 incluse în Ordonanța de Urgență 114/2018. Taxa pe active va fi plătită doar pentru 2019, în timp ce administratorii de pensii vor fi obligați să constituie un capital minim de 4 milioane de euro, sub cerințele de creștere a capitalului de circa două ori impuse anterior de Guvernul PSD/ALDE. (Profit.ro)

7. Guvernul american ar putea apela la importul de medicamente din Canada și alte țări. Măsura ar fi luată pentru a încerca forțarea reducerii prețurilor medicamentelor produse intern, al căror cost a crescut foarte mult. (WSJ)

8. Mai mult de 200 de membri care au lucrat în administrația președintelui Obama au semnat pentru susținerea senatoarei Elizabeth Warren la președinția Statelor Unite. (CNN)

9. 53 milioane de adulți americani, adică 44% din forța totală de muncă, sunt plătiți, în medie, cu $10,22 pe ora și câștiga anual $18.000, conform datelor la nivelul lunii noiembrie. (Link)

10. În ultimii 17 ani, între 2001 și 2017, aproximativ 40.000 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere în România. (Republica)

Ți-ar mai putea plăcea
Pentru prima oară, China nu are niciun caz local de infecție cu coronavirus în 24 de ore – Cronica dimineții
Sondaj: 55% dintre americani ar susține demiterea președintelui Trump – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău