Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă – Cronica serii

RIP Jacques Chirac.

1. Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan. Şi candidatul la funcţia de comisar propus de Ungaria László Trócsányi a fost respins de Comisia juridică din PE. (News.ro)

2. Costul orar cu forța de muncă, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut anul trecut cu 14,1%, comparativ cu anul anterior, până la 4.573 lei pe salariat. (Profit.ro)

3. Inegalitatea veniturilor între cei bogați și cei săraci a ajuns anul trecut, în SUA, la cel mai mare nivel din ultimii 50 de ani. (AP)

4. Statistic, un român trebuie să lucreze 36,4 zile, pentru a-și putea permite achiziționarea noului iPhone (fără a lua în considerare alte costuri de zi cu zi). Aceasta reprezintă cu 5,3 zile mai puține zile față de anul trecut. (Profit.ro)

5. Dacia a obținut în luna august cele mai bune performanțe din istorie pe piața din Europa: Duster a fost SUV-ul cu cele mai multe înmatriculări, iar Sandero, cel mai popular model din clasa mică. La nivel general, Dacia Duster a încheia luna august pe poziția secundă, iar Sandero pe locul al patrulea. (Automarket)

6. Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, supranumit ”MBS”, a declarat că-şi asumă responsabilitatea asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, dar a dat asigurări că a aflat despre aceasta abia după fapte, dezvăluie postul american de televiziune PBS. (News.ro)

7. Un studiu realizat de Spitalul Universitar din Birmingham pentru a vedea la ce nivel se află în acest moment inteligența artificială raportată la competențele medicilor a ajuns la concluzia că AI-ul performează la fel de bine ca specialiștii. Cercetătorii au luat în considerare toate studiile realizate anterior cu analize imagistice pentru a evalua și compara performanța inteligenței artificiale. Este vorba de 14 studii realizate din 2012 până în prezent. (Profit.ro)

8. Zborul dintre Londra și Sidney ar putea dura, în 2030, doar 4 ore, comparativ cu 18-20 de ore cât durează acum. O companie britanică lucrează la un avion care va putea zbura cu 6700 km pe oră, de 5 ori mai mult decat viteza sunetului. (Link)

9. Google nu va plăti publisherii din Franța pentru a include o scurtă descriere a știrilor în motorul său de căutare și Google News. În schimb, gigantul american a ales să afișeze doar titlurile și poza știrilor, așa cum îi permite noua lege. Franța este prima țară europeană care a pus în aplicare noua legislație privind copyright-ul. (Politico)

10. Un polițist din Fremont, California a trebui să abandoneze o urmărire după ce automobilul Tesla Model S pe care-l conducea l-a anunțat că mai are energie doar pentru 6 mile (aproximativ 10 kilometri). Reprezentanții poliției spun că mașina nu fusese încărcată înainte de urmărirea pe parcursul căreia s-a ajuns și la 200 km/h. După o zi normală de patrulare, Model S ajunge în garaj cu bateria la 40-50%. (NBC Bay Area)

Fotografia serii – Dominic Cummings, consilierul lui Boris Johnson, ajunge la reședința premierului britanic. Tolga Akmen/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România este statul din UE cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă – Cronica serii
Cronica serii – Ambasadele a 12 state au spus că sunt îngrijorate de integritatea sistemului judiciar, premierul Dancilă cere respect

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău