Căutările pe Google pot ajuta la depistarea focarelor de COVID-19 – Cronica de Tehnologie

1. Foursquare se unește cu Factual, companie care face software de localizare. Prin această mutare, Foursquare vrea să-și îmbunătățească funcțiile de targetare cu reclame, printr-o localizare mult mai precisă. (WSJ)

2. A fost lansat Quibi, o platformă de video streaming disponibilă exclusiv pe dispozitivele mobile, care produce conținut original de cel mult 10 minute. Un abonament lunar costă $4.99 cu reclame, respectiv $7.99 fără reclame. (Profit.ro)

3. Facebook lucrează la un set de instrumente care-și propune să ajute cercetătorii să înțeleagă dacă măsurile de prevenire a infecțiilor cu COVID-19 funcționează și dacă sunt respectate. Compania americană promite că acestea vor respecta intimitatea oamenilor. (CNBC)

4. Microsoft l-a angajat pe Ruben Caballero să se ocupe de proiectele de inteligență artificială și realitate mixtă. Caballero a lucrat pentru Apple, unde se ocupa de tehnologiile wireless. (Bloomberg)

5. Uber încearcă să ajute șoferii, ale căror venituri s-au redus semnificativ de la începutul pandemiei, să găsească de muncă la alte companii de livrări sau producție de mâncare. Aplicația va avea o secțiune specială în acest sens (la început doar în Statele Unite), iar șoferii vor fi încurajați să se înscrie în Uber Eats, care se bucură de un număr mult mai mare de comenzi în contextul izolării sociale. (News.ro)

6. Căutările pe Google pot ajuta la depistarea focarelor de COVID-19 și la descoperirea unor simptome nedocumentate ale bolii, susțin cercetătorii. (NY Times)

7. Cel mai nou Chromebook Samsung este excelent din majoritatea punctelor de vedere, însă este tras în jos de autonomia mică. În plus, $999 nu este un preț mic pentru un laptop cu Chrome OS. (Engadget)

8. Google a lansat un update pentru Pixel 4, care realizează scanarea facială pentru deblocarea telefonului doar când utilizatorul are ochii deschiși. Lipsa acestei opțiuni a fost considerată o problemă majoră de securitate pentru acest model, iar Google a avut nevoie de jumătate de an pentru a o rezolva. (The Verge)

9. Tesla construiește ventilatoare medicale folosind unele din componentele automobilului Model 3. Compania americană spune că preferă această metodă pentru că se poate baza pe aceste componente, pe care le și deține în volume mari, care o vor ajuta să construiască un număr mare de ventilatoare. (The Verge)

10. Boeing va face un nou test fără echipaj al capsulei spațiale Starliner, după ce primul nu a putut fi dus la bun sfârșit din cauza unei erori. Vor fi testate capacitățile de lansare, zbor, andocare și aterizare ale navetei care ar trebui să transporte astronauți către stațiile spațiale de pe orbita Pământului. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple a comandat producerea a 75 de milioane de iPhone-uri cu 5G – Cronica de Tehnologie
Google lansează Android 10, după 6 luni de testare – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău