CDC a cumpărat datele de localizare a milioane de telefoane din SUA, pentru a verifica respectarea regulilor COVID-19 – Cronica de Tehnologie

1. CDC a cumpărat datele de localizare a milioane de telefoane din SUA, pentru a verifica respectarea regulilor COVID-19. Instituția americană a folosit pandemia și ca un pretext, pentru a obține acces mai rapid la date și a le folosi și în alte scopuri. (Vice)

2. Samsung a prezentat o nouă versiune de stocare flash, UFS 4.0, despre care spune că este mai mică, mai eficientă energetic și de două ori mai rapidă (până la 23.2Gbps) decât UFS 3.1. UFS 4.0 va intra în producție de masă în al treilea trimestru al anului. (Android Authority)

3. YouTube Go va înceta să existe în luna august. Alternativa mai economică la aplicația principală de YouTube a devenit inutilă, spun oficialii companiei, care amintesc că au implementat multe din caracteristicile YouTube Go în aplicația principală. (The Verge)

4. Crypto.com va reduce recompensele pentru cardurile Visa de la 1 iunie. Cea mai importantă scădere o va suferi planul Obsidian, unde recompensele scad de la 5% la 2%. În urma anunțului, valoarea propriei monede CRO a scăzut cu 11%. (CoinDesk)

5. SafeGraph vinde datele de localizare ale persoanelor care vizitează clinici de avort din SUA, în contextul în care Curtea Supremă este pe cale să anunțe o decizie care va duce la interzicerea dreptului la avort în cel puțin 13 state. Datele de localizare pe o perioadă de o săptămână vândute de SafeGraph costă de la $160. (Vice)

6. Razer anunță un update pentru Blade 15 ($3.500), care va deveni primul laptop cu ecran OLED și rată de refresh de 240Hz. De regulă, clienții erau nevoiți să opteze între un ecran cu rată mare de refresh și unul cu contrast bun. Problema e că luminozitatea va fi de maxim 400 nits. (Engadget)

7. AMD lucrează la un nou procesor pentru laptopurile de gaming, numit Dragon Range. Fără să ofere informații despre performanță, cei de la AMD spun că viitorul procesor va funcționa exclusiv pe laptopurile groase (cel puțin 20mm) și cu un TDP de cel puțin 55W, care stau în priză majoritatea timpului. (The Verge)

8. Mai multe experimente realizate de cercetătorii din mai multe universității americane au măsurat punctul de îngheț pentru oceanele de pe corpurile cerești cu temperaturi foarte mici. Nivelul de salinitate și presiunea mare din oceanele lunilor planetelor Jupiter și Saturn fac ca apa să rămână lichidă la temperaturi mult mai mici, ceea ce crește aria în care căutarea vieții pe alte planete se poate realiza. (Phys)

9. Oamenii de știință cred că sunt mai aproape de o imunizare împotriva maladiei Alzheimer, după o serie de experimente pe șoareci. Prin injectarea unui antigen, s-a reușit producerea de anticorpi care combat componenta MetO a beta-amiloidului toxic pentru celulele creierului care stă la baza bolii. (MedicalXpress)

10. Rețeaua energetică a unei întregi provincii din Argentina este pusă în pericol de minarea monedelor digitale. Se așteaptă ca un sfert din energia regiunii Tierra del Fuego să fie consumată de minare până în luna octombrie, existând un real risc de colaps. Argentina se altă în top 10 al țărilor cu cea mai mare rată de adopție a criptomonedelor. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Hackerii ruși derulează o campanie phishing prin care încearcă să preia controlul conturilor unor influenceri – Cronica de Tehnologie
China a început să testeze moneda electronică eCNY (yuanul electronic), emisă de banca centrală – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău