Cel mai mare număr de refugiați de dupa al Doilea Război Mondial – Cronica dimineții

Astăzi este solstițiul de vară, cea mai lungă zi din an, marcând începutul verii astronomice.

1. Numărul persoanelor refugiate din zonele de conflict a ajuns, anul trecut, la cel mai înalt nivel de după cel de-al Doilea Război Mondial. Datele apar în raportul agenției pentru refugiați a ONU. Numărul a ajuns la 70,8 milioane, aproape dublu comparativ cu 2009. 80% dintre ei trăiesc în exil de 5 ani. (NYTimes)

2. Indicele S&P 500 al bursei americane a atins ieri un nou record, arătând încrederea Wall Streetului în economia americană și în stabilitatea piețelor internaționale. (WSJ)

3. Bursa de Valori București (BVB) a încheiat ședința de ieri în urcare, la un nou maxim al anului, evoluția pozitivă fiind în linie cu cea de pe bursele internaționale. Rulajul total a însumat 73,37 milioane de lei. (Profit.ro)

4. România a fost retrogradată pe lista de supraveghere de nivelul 2 în raportul Departamentului de Stat privind traficul de persoane. Guvernul României nu îndeplineşte deplin standardele minime în vederea eradicării traficului de persoane, însă depune eforturi semnificative în acest sens, afirmă Departamentul de Stat american în raportul pe 2019. (News.ro)

5. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD este primul partid care trebuie să-şi dorească un vot normal în diaspora. ”Ne-am furat-o de atâtea ori, încât trebuie să fim bătuţi în cap să nu înţelegem că acolo trebuie rezolvată problema”, a declarat Ciolacu. (News.ro)

6. Potrivit The Wealth Report, pe piața imobilara premium din România, o investiție de un milion de dolari permite achiziționarea a 200-250 mp, unul dintre cele mai slabe raporturi din UE, regiune condusă de Monaco, unde un milion de dolari pot asigura cumpărarea a doar 16 mp. În schimb, yield-urile asigurate de piața rezidențială premium din România sunt duble, de circa 6%-6,5%, față de 2%,3% sau 3,5% din zona de vest a continentului. (Economica)

7. Jeremy Hunt, ministrul de externe, urmează să-l înfrunte pe Boris Johnson în cursa la succesiunea Theresei May, în vederea desemnării viitorului lider al Partidului Conservator. Gove a obţinut 77 de voturi, în timp ce Johnson, considerat favoritul cursei, a fost susținut de 160 de deputaţi conservatori. (News.ro)

8. Meng Hongwei, fostul președinte al Interpolului, a pledat vinovat la acuzațiile de primire de mită ale autorităților chinezae. Meng și-a mărturisit vinovăția de a primi peste $2 milioane în mită, între 2005 și 2017, când activă ca vice ministrul securității publice. El a fost ales președinte al Interpolului în 2016. (Reuters)

9. Trei senatori americani au primit rapoarte clasificate ale Pentagonului despre întâlnirile raportate de marina americană cu obiecte zburătoare neindentificate. (Politico)

10. O femeie care se numește Marijuana Pepsi Vandyck, de 46 de ani, și-a luat doctoratul luna trecută, la Universitatea Cardinal Stritch din Wisconsin, Statele Unite. Titlul lucrării a fost “Numele persoanelor de culoare într-o clasă de albi: Comportamentul profesorilor și percepția studenților”. Ea a refuzat să-și schimbe numele primit de la mama sa. (Newsweek)

Fotografia dimineții – Un protestatar sudanez recită o poezie despre revoluție. Asuyoshi Chiba/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Președintele Trump a fost întrebat în direct dacă lucrează pentru Rusia
PSD vrea ca moţiunea de cenzură să fie votată sâmbătă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău