Cel puțin 3.200 de startup-uri din SUA, care primiseră finanțări de $27,2 miliarde, și-au încetat activitatea în acest an – Cronica de Tehnologie

1. După breșa recentă de securitate, în care au fost accesate datele a 6,9 milioane de utilizatori, 23andMe și-a modificat condițiile de folosire a serviciului, încercând să evite eventualele procese. Experții, însă, cred că este puțin probabil ca o instanță să ia în calcul o astfel de modificare retroactivă. (Axios)

2. Tata vrea să construiască una dintre cele mai mari fabrici de producere a iPhone-urilor din India, cu 20 de linii de asamblare. Compania se așteaptă să angajeze în jur de 50.000 de oameni și să înceapă operațiunile peste 12-18 luni. (Bloomberg)

3. Apple a început să aloce resurse pentru dezvoltarea iPad-urilor în Vietnam, într-un nou efort în ideea reducerii dependenței de China. Gigantul american lucrează în acest sens cu BYD, unul dintre cei mai importanți asamblori de iPad, planificând să înceapă testarea producției în februarie. (Nikkei)

4. Cel puțin 3.200 de startup-uri din SUA, care primiseră finanțări de $27,2 miliarde, și-au încetat activitatea în acest an. Asta după ce, în 2021 și 2022, investițiile în start-up-uri au crescut de opt ori, la $344 de miliarde. (NYTimes)

5. Foști oficiali americani atribuie atacul cibernetic care a avut loc asupra Departamentului de Sănătate și Servicii Umane în martie 2020 unei entități statale. Bagatelizat la acea vreme de autorități, acesta s-a dovedit a fi cel mai amplu atac cibernetic suportat vreodată de guvernul american. (Bloomberg)

6. Facebook Messenger va folosi în mod implicit criptarea end-to-end pentru conversațiile și apelurile individuale. Facilitatea este introdusă cu o foarte mare întârziere, la aproape opt ani de când criptarea end-to-end a devenit opțională în cadrul aplicației. (Profit.ro)

7. Guvernele Statelor Unite și al Marii Britanii au acuzat oficial serviciile de informații rusești că au orchestrat o amplă campanie de hacking în ultimii opt ani, care a vizat parlamentari britanici, jurnaliști și organizații ale societății civile. Campania este descrisă de oficiali drept „o încercare nerușinată de hack-and-leak”, cu intenția influențării alegerilor. (WSJ)

8. Abonații X Premium Plus au acum acces la Grok, chatbot-ul dezvoltat de xAI. Acesta are mai puține limitări decât alți chatboți, venind cu încercări umoristice și răspunsuri mai „obraznice”, pe care unii dintre utilizatori ar putea chiar să le considere ofensatoare. (Profit.ro)

9. Gemini, noul model lingvistic multimodal lansat recent de Google, este considerat o dezamăgire de unii dintre utilizatori. Versiunea Pro a acestuia, care este deja folosită de Bard, pare să aibă multe lacune, de la traduceri incorecte, la afirmații false în cazul unor informații bine cunoscute. (TechCrunch)

10. Baldur’s Gate 3 a fost numit jocul anului la Game Awards 2023. Evenimentul a prilejuit și numeroase alte anunțuri, printre care mai multe DLC-uri gratuite pentru God of War, un nou joc Monster Hunter, The Finals, un proiect ambițios pentru No Man’s Sky și o avalanșă de trailere pentru alte jocuri. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Boom Technology va prezenta astăzi un supersonic care va zbura de două ori mai rapid decât avioanele comerciale – Cronica de Tehnologie
Elon Musk vrea să înceapă de anul viitor să implanteze senzori în creierul uman – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău