Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie – Cronica serii

1. Redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor va fi permisă de la 1 septembrie, a anunțat joi premierul Orban, măsura urmând să fie luată în ședința Guvernului din această seară. Orban a precizat că restaurantele din hoteluri vor putea fi deschise, indiferent de situația epidemiologică din zonă. (Profit.ro)

2. Comisia Europeană a anunțat joi că a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 4,521 miliarde de lei (935 milioane de euro) introdusă de România pentru a susține companiile afectate de pandemia de coronavirus. (Profit.ro)

3. Cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient. (Link)

4. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că există suficiente voturi ca moţiunea de cenzură, care va fi votată în plenul reunit de luni al Parlamentului, să treacă. El a precizat că şi fără aleşii UDMR, există numărul necesar pentru ca Guvernul Orban să pice. Acesta nu a exclus depunerea unei alte moţiune de cenzură din septembrie, pentru că este o altă sesiune parlamentară. (News.ro)

5. Nicușor Dan i-a lansat Gabrielei Firea o invitație la trei dezbateri electorale în ultima săptămână de campanie pentru a le prezenta bucureștenilor soluțiile pe care fiecare dintre ei le au pentru Capitală. (Hotnews)

6. „În ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România și este strigător la cer ce s-a întâmplat, pentru că am ajuns să importăm energie”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. (Profit.ro)

7. Numărul americanilor care au depus cerere pentru ajutorul de șomaj a crescut cu 1 milion săptămâna trecută. În total, aproximativ 14,5 milioane de americani primeau ajutor de șomaj la finalul săptămânii trecute. (WSJ)

8. Franţa şi-a reiterat joi apelul la formarea rapidă a unui guvern şi la adoptarea de reforme „de urgenţă” în Liban, atrăgând atenţia că, în caz contrar, această ţară riscă să dispară. (G4Media)

9. Setările privind intimitatea din cadrul serviciilor Google sunt considerate complicate și înșelătoare chiar și de proprii inginerii. Informația reiese din email-urile și chat-urile interne, în care angajații companiei discută pe acest subiect. (ArsTechnica)

10. Astăzi echipele românești de fotbal joacă primul tur din Europe League. De la 17:00, în direct pe DigiSport și LookPlus, FC Botoșani joacă în Kazakhstan cu Ordabasy. De la 20:00, pe DigiSport și LookSport, puteți urmări meciul dintre Lokomotivi Tbilisi și CS U Craiova, iar de la 21:00, în direct la LookPlus și PrimaTV, FCSB joacă împotriva armenilor de la Shirak.

Fotografia serii – Copii afgani lucrând la o fabrică de cărămizi. Hoshang Hashimi/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
„Chiar și în cel mai optimist scenariu, populația României va scădea, în anul 2050, la 15 milioane de locuitori” – Cronica serii
Cronica serii – Mugur Isărescu refuză, pentru a doua oară, să meargă în Senat, la comisiile de specialitate

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău