Cele mai bune destinații de vacanță în 2023 în viziunea National Geographic – Cronica de Turism

1. National Geographic a publicat o listă cu cele mai bune destinații de vacanță din lume pentru anul 2023. Pe listă figurează destinații inedite precum Via Appia, un drum roman care leagă Roma de Brindisi, dar și orașul Busan din Coreea de Sud. Pentru pasionații de natură recomandarea este o vizită în Slovenia datorită pistelor de biciclete care conectează cramele, în timp ce pasionații de aventură pot merge în situl incaș Choquequirao din Peru, Noua Zeelandă sau Alpii austrieci. (National Geographic)

2. Compania aeriană românească Animawings va opera nouă rute din București spre destinații turistice din Grecia în vara anului 2023. Operatorul a inclus deja în sistemul de rezervări călătorii spre Chania, Corfu, Heraklion, Kefalonia, Kos, Mykonos, Rodos, Santorini și Zakynthos. (Boarding Pass)

3. Turkish Airlines va opera în curând două noi rute din România, potrivit informațiilor publicate de companie într-o prezentare pentru investitori. Noile rute din România vor fi Iași – Istanbul și Timișoara – Istanbul, în condițiile în care compania oferă deja zboruri din București, Cluj-Napoca și Constanța către Istanbul. (Boarding Pass)

4. Autoritățile franceze au publicat un ghid de călătorie cu 7 motive pentru a vizita statul european în această toamnă. Printre argumente se numără mâncărurile tradiționale de sezon sau numeroase festivaluri și evenimente programate în această perioadă a anului. (Schengen Visa Info)

5. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a extins schema de compensare pentru pasagerii care au ratat zboruri din cauza timpilor prea mari de așteptare la controalele de securitate. Astfel, pasagerii care au pierdut zboruri în perioada 12 august – 31 octombrie pot depune cereri pentru compensații până în 15 noiembrie. Anterior, schema de compensații a fost valabilă doar pentru zborurile pierdute până în 11 august. (Schengen Visa Info)

6. Autoritățile din Spania au decis să prelungească până în martie 2023 obligativitatea purtării măștii de siguranță în mijloacele de transport public. Măsura se aplică inclusiv turiștilor străini și este valabilă în orice fel de mijloc de transport în comun, inclusiv avioane, trenuri, metrouri, autobuze sau taxiuri. (Schengen Visa Info)

7. Travelator propune un city break la Roma pentru numai 78 de euro de persoană. Prețul include zor dus-întors cu Ryanair și Wizz Air pentru 41 de euro și două nopți de cazare în cameră dublă la hu Roma Camping In Town pentru 74 de euro. Perioada călătoriei este 23-25 ianuarie. (Travelator)

8. Reprezentanții Aeroportului Băneasa estimează că primele curse regulate vor fi operate începând din luna martie 2023, adică la startul sezonului de vară din industria aviatică. Aeroportul a fost redeschis în luna august, însă până acum au avut loc doar zboruri ocazionale. (Profit)

9. Ministerul Transporturilor propune că prețurile la trenurile InterCity, care vor fi reintroduse în oferta începând din luna decembrie, să fie cu 15% mai mari decât prețurile la trenurile InterRegio. Astfel, o călătorie București – Brașov cu un tren InterCity va costa 62 de lei. Totuși, din cauza infrastructurii precare, trenurile InterCity nu vor ajunge la destinație mai repede decât cele InterRegio. (BizBrasov)

10. Cetatea Sarmizegetusa Regia va fi reabilitată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Printre noutăți se numără amenajarea unui muzeu de sit modern la intrarea în situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, iar în interiorul muzeului va fi reconstituită una dintre cele două fântâni de marmură. Autoritățile nu au menționat însă data la care vor începe lucrările sau durata acestora. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Brașov, București și Sibiu, principalele destinații de toamnă pentru un city-break – Cronica de Turism
Wizz Air a redus la jumătate intervalul de timp în care pasagerii pot face check-in online – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău